Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa "Kasımpaşa'ya operasyon yapıyorlar" - Kasımpaşa Haberleri

        Kasımpaşa-Gaziantepspor arasında dün oynanan karşılaşmada teknik direktör Rıza Çalımbay, hakem Tolga Özkalfa'nın verdiği kararlar nedeniyle isyan etti. Sezon başından bu yana hakem hatalarından en çok canı yanan kulüp olan Kasımpaşa'nın bu durumuHABERTÜRK TV'de Faik Çetiner'in sunduğu Sportürk programındatartışıldı.

        İşte yorumcuların konu ile ilgili görüşleri:

        BÜLENT YAVUZ: "BÜTÜN BELA KASIMPAŞA'YI BULUYOR"

        "(Penaltıdan önceki pozisyon için). Yıllardır tarif edilen pozisyon.Ben doğduğumdan beri kambura yatmak lafını bilirim. Bundan daha güzelkambura yatmak olmaz. Bu faüldür. Burada kolayını vermiyor, zorunuveriyor. Anlaşılması zor bir penaltıya tereddütsüz penaltı veriyor.Bu pozisyonlarda çok daha dikkatli olunmalı.35 yıldır camianın içindeyim. Rıza Çalımbay'ın adı geçtiği zamancamiada şudur: Terbiyeli, saygın, dürüst, adam, helal olsun... Bunundışında hakem camiasında sizinle ilgili aksi bir söz duymadım.Kasımpaşa Spor Kulübü, bugüne kadar yine hakem camiasında; çokcentilmen takım, tesisleri çok güzel, bize çok iyi davranıyorlar, her şey çok güzel, baskı yok... Bunları söyleyen de yine bu hakemler. Körgöze parmak batırır gibi bütün bela Kasımpaşa'yı buluyor. Çok önemlihatalar Kasımpaşa maçlarında hata yaptılar. MHK, bunun karşılığındasert tedbirler alıp ceza veremedi diye düşünüyorum. Daha dikkatli,daha titiz olmalılar. Maçta geliyor, bela buluyor yani.

        MHK başkanı artık dünden sonra şapkayı önüne koysun. Bu hakemleresorsun... Ceza neyse verilsin. Yoksa bir şey değişmez."

        HALİL ÖZER: "BOĞAZDA FAZLA KALIR KASIMPAŞA!"

        "Geçenlerde Kuddusi Müftüoğlu'nun da olduğu bir sohbet toplantısınagittim. Hakem hatalarından konuşurken konu Kasımpaşa'ya geldi.Programda, gazetede hakemlerin üzerine çok konuşulduğu konusu açıldı.Ben aynen şu ifadeyi kullandım: "Sizden insanların istediği çok da öyle atla deve değil... Sadece topun çizgiyi geçip geçmediğinigörmeniz. Bu kadar. Kasımpaşa'nın hakem camiasından istediği tek şeybu. Yani olanı vermeniz.

        Kasımpaşa-Bursa maçında penaltıyı vermeyenÖzgür Yankaya, amatör ligde maç yönetiyor. Deniz hoca hakemliğibıraktı. Cüneyt hoca 1 ay maç yönetmedi, ceza verildi. Diğer hakeme 1ay ceza verildi. Alper Ulusoy'a yine maç verilmedi. Sanki bu cezalararağmen bu kadar net hatalara rağmen bu kadar ceza alıyorlar. Yine debuna rağmen hatalar devam ediyor. Ben de bunun anlamını 'kasıt'laçözüyorum.Cüneyt Çakır, Kasımpaşa-Beşiktaş maçında 5 saniyede 3 hata yaptı. 1hafta maç vermediler, yine devam etti.Türkiye'deki kulüplere bakıyorsunuz... Sahalar berbat, zeminlerberbat, futbolculara para ödenmiyor, hoca bulamıyorlar, günde 2hocayla imza atılıyor... Yani şu anda Türkiye'deki kulüplerin durumurezaletin ötesinde. Marka değerine darbeyi vurdu bu kulüpler. Bir deortada düzgün kulüpler var. Kim mesela? Kasımpaşa. Sahası şahane,tribünü şahane, takımın en ufak bir problemi yok. E o zaman bu nedir?İnsan bir yerde 'Ben niye bu kadar çaba harcıyorum' der. RızaÇalımbay ve Kasımpaşa yönetimi bence bu zamana kadar iyi sabretti.

        Ben sabırlıyımdır. Benim bile sabrım sıkıntıya düşüyor. Ona rağmenRıza hoca son derece efendice davrandı. Bu kulübün suçu ne?

        Şu an tek bir kulüp olarak görebilirler Kasımpaşa'yı... Yalnız birşey söyleyeyim boğazda fazla kalır Kasımpaşa. Onu da iyi düşünmelerilazım. Bu kadar yatırım yapıyorsun, bu kadar yeteneksiz hakeme teslimediyorsun her şeyi.

        Fatih hocanın manifestosu açıklanacaktı 5 Ocak'ta. Neden olduğunutahmin edebiliyorum ben. Çünkü federasyonu zor durumda bırakacakaçıklamalar da var. Bunlardan bir tanesi de MHK'nin yenidenyapılanması."

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: "HAKEM İNİSİYATİFİ KURULACAK"

        Hakemlerin kafasının biraz daha fazla çalışması lazım. Federasyonuseçimde desteklemeyen bir kulüp var: Kasımpaşa Kulübü. 2. kulüp deyarım yamalak destekleyen ve sonradan olay çıkaran Trabzonspor. BugünTürkiye'de anket yapalım, hakemler kimi katletti 17 haftada diye.Kasımpaşa ve Trabzonspor çıkar. Sen şimdi hakem olarak biraz da zekiolacaksın. Ben bunlara bir hata yapsam, sanki bana talimat geliyorgibi olacak diyeceksin. Ben talimat gelmediğini biliyorum. Ama senKuddusi Müftüoğlu olarak diyeceksin ki: 'Aman bunlar destek olmadı,sıkıntı var buralarda, biz size talimat vermişiz gibi algılanır.'Bu Halis Özkahya ve Tolga Özkalfa'yı 10 senedir bekliyorum olacakdiye, olmuyor işte. Getirelim yabancı hakemleri. Olmuyor.

        Geçtiğimiz günlerde Yıldırım Demirören konuştu. Yıllardır tartıştığımız benim de desteklediğim konuyu anlattı. 'Kulübü 10 lirayla aldı, 11 lira borç bıraktı. Bu 1 lirayı yönetici ödeyecek'diyor. Beşiktaş AŞ, Fenerbahçe AŞ, Galatasaray A.Ş., Kasımpaşa A.Ş.,Antalyaspor A.Ş., Rize A.Ş.... Bunlar şirket. Genel bir şeysöylüyorum şimdi.Kasımpaşa kaça alınmış, şu an kaç lira yatırımı var? Bir de bunuhesaplayalım. 3 liralık kulübü aldın, 100 liraya çıkarttın değerini.Ne oldu şimdi? Bunun bir şeyi yok. E manevi tatmin? Yaptırtmıyorsunadama. Her galibiyet 1 trilyon. Ben şimdi senden yanlışlıklaçalsam... Hata yaptım desem, mahkemeye gidersin. Alırsın bir şekilde.Burada bu da yok. E noldu benim 1 trilyonum. Şirket zararda.

        Artık bir tane adamın yanlış kararıyla, yeteneksizliğiyle buradanalıp buraya verme devri olamaz. Dünyada da değişecek, Türkiye'dedeğişmesi için Kasımpaşa bir inisiyatif kurmaya başladı. Buradanbildiriyorum. Bir hakem inisiyatifi, Kulüpler Birliği çerçevesindebir inisiyatif kurulması uhdesi var. Ne demek inisiyatif. Belki deKulüpler Birliği, bir hakem komitesi kuracak. 3-4 kişi olacak.Bakacaklar bu hakem hatalı, bu hakem çok hatalı diye... Gölge MHKgibi olacak. Kasımpaşa bu inisayatifi başlattı, yanında birkaç kulüpdaha var. Bu MHK böyle devam edemez. Bu ekonomik şartlarda bununparasını buna, bunun parasını ona bir adamın kararıyla verilemez. BuFIFA'da da gündeme gelecektir. Hakemler de artık 'Ne yapsın, hatayaptı, yeteneksiz' diyemeyecek. Yeteneksizse çalıştırmayın.

        MEHMET ATALAY: "OPERASYONLAR YAPILIYOR"

        Biz her hafta hakemleri konuşuyoruz. Onlar adına üzülüyorum. Ama buhakemleri aşan kişileri aşan bir şey. Başka çaresi yok. Seyirciyikaçıranlar da onlar, sponsorları kaçıranlar da onlar. Bir gizli elgeliyor Türk sporu gelişmesin diye her gün bir oyun sergiliyor. Ve ooyunu konuşuyoruz, büyük fikirler oluşturamıyoruz. Şimdi Bursastadını gördük bayıldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiyeşu stat gibi her şeyini yapmak zorunda. Yapıyor, yapacak gücü var. Buekonomi 3-5 kişiye kalmaz. Bunlar doğru düzgün planlanacak. Bizim deAbramovich'lerimiz olsun. Efes'i kaçırıyorlardı az kalsın. Ülkerdevrede. Ülker, Fenerbahçe'ye sponsor oluyor. Pek çok takıma dasponsor oluyor. Sayıştay araya giriyor. Şimdi yeni iş adamları dagiriyor. Turgay Ciner girdi. Biz yeni iş adamlarının da girmesinibekliyoruz. Dünya standartlarında tesisleri olan kulüplerden birisişu an Kasımpaşa. Bu tesiste Milli Takım çalıştı. Diğer kulüplerçalışma yapıyor. Daha böyle sayısız tesise ihtiyacımız var. Büyük biremekle takım bir yere geliyor. Bu takımlarla birileri uğraşıyor.Geçen sene Bursaspor'la uğraşıldı. Belki şampiyon olacaklardı. Busene Kasımpaşa. İbrahim Hacıosmanoğlu gitsin diye uğraşıldı. Gitsinistendi, o giden kadar takımla uğraştılar. Biz yeni şampiyonlarçıksın istiyoruz. Ne dedi İlhan Cavcav? Bizi şampiyon yapmazlar.' Ozaman biz kimseye kızmayalım. Seyirci de diyecek ki: 'Bizi nasıl olsadoğrayacaklar, ben maça gitmeyeyim.' Şimdi ben Rıza hocaya hakikatenüzüldüm. Sporda barışın sembol isimlerinden biridir Rıza hoca.

        Sponsorları kaçırmaya kimsenin hakkı yok. RTÜK'ün bunlara cezavermeye de hakkı yok. Ülker'in adını söylüyoruz, bunların onoreedilmeye ihtiyacı var. Kimsenin kimsenin hakkını yemeye hakkı yok.Hakemlerle ilgili değil bu. Bence bu operasyonlar yapılıyor.Kasımpaşa'yı bu puan aralığında tutmak istiyorlar. Federasyon kararverse bu işi çözer.

        MERİÇ MÜLDÜR: "KASITLI YAPIYORLAR"

        Bence kasıt var. Neden var biliyor musunuz? Çünkü hakem camiasıhiçbir şeyin konuşulmasını istemiyor. Halil'in de katıldığıtoplantıyı ben şimdi duydum. Konuşulmasın istiyorlar hakem konuları.Belki zaman zaman fazla da konuşuluyor burada hakemler. Amakonuşulacak kardeşim. Sonuçta burası Habertürk ise Kasımpaşa da bugrubun bünyesindeki bir spor kulübü. Bu kadar yatırım yapılıyor,tabii ki konuşulacak. Onun için kasıtlı yapılıyor. Ben Rıza hocama inanıyorum.

        FAİK ÇETİNER: "KASIMPAŞA YÖNETİMİ SESSİZ KALMAYACAKTIR"

        Ben Kasımpaşa yönetiminin de artık öyle sessiz kalacağını sanmıyorum.Bence seslerinin yükseltmelerinin zamanı geldi.Ben zirvedeki takımların arasına başka takımların girmesiniistiyorum. Başakşehir girecekti belki, Fenerbahçe'ye yenildiler,geriye düştüler. Haksız yere kaybedilen puanlar olsa Kasımpaşagirecekti oraya. 8 puan diyelim hadi... 38 puanı olacaktı. Ve çokrenkli bir zirve yarışı olacaktı. Bu engelleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ