Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor İsyan bu haykırış! - Trabzonspor Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Haluk AYYILDIZ

        Fırtına’da TT Arena’da yaşanan skandal gecenin yankıları hala sürüyor... Eski başkanlar ve yöneticiler divan başkanı Ali Sürmen’in çağrısı üzerine toplandı. Kadir Özcan Tesisleri’ndeki bu zirveye ayrıca AK Parti, CHP ve MHP il başkanları da katıldı.

        Sivil toplum örgütlerinin de hazır bulunduğu görüşmede, herkesin altına imza attığı ortak bir deklarasyon metni yayınlandı. Divan başkanı Sürmen’in okuduğu açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı:

        ‘MHK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ’

        “G.Saray-Trabzon maçında hakem faciası yaşanmış ama haksızlığın mimarları, medeni bir gönül alma duygusu olan özrü bile Trabzon’dan esirgemişlerdir. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, yaptığı basın toplantısıyla gündemi değiştirmeye

        çalışmıştır. Anlaşılan sahada yapılanlar yeterli görülmemiştir! TFF ise garip bir şekilde suskunluğu tercih etmiştir. Anadolu kulüplerinin de yanında olduğu Trabzon artık haksızlığa uğrayanların sesidir.”

        MECLİSTE ‘KIRMIZI’ TEPKİ!

        AK Parti Trabzon Milletvekilleri ise G.Saray-Trabzon maçında yaşananlara tepki koymak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Üzerlerine Trabzonspor forması giyen Salih Cora, Muhammet Balta,

        Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, camianın haksızlığa uğratıldığını ifade edip olayın sorumlularına ‘kırmızı kart’ gösterdi. Sert açıklamalar yapan vekiller, TFF ve MHK’yi istifaya davet etti.

        ‘İSTİFALARI BEKLİYORUZ’

        “3 Temmuz 2011’den bugüne yaşanan süreçte Türk futbolunun temizlenmesi için ortaya çıkan gerçeklerin iyi değerlendirilmediği ve sorumluların cezalandırılmadığı, G.Saray-Trabzon maçı sonrasında da bir kez daha gün

        yüzüne çıkmıştır. Artık Türk futbolunu kirletenler, hesap vermek zorundadır. İstifanın gerçekleşmesini bekliyoruz.”

        AYŞE SULA KÖSEOĞLU - (AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ)

        ‘DEMİRÖREN’LE GÖRÜŞTÜM’

        “Tüm sorumluluğu genç, çaylak, basiretsiz bir hakeme yükleyerek Türk futbolunu daha fazla ateşe sürükleriz. Sadece Trabzon değil, tüm kulüpler TFF’nin bu işte başarılı olamadığını belirtiyor. Yıldırım Demirören’le görüştüm ve daha adaletli olmalarını tavsiye ettim. Ama TFF bu tutumdan çok uzakta. Ama artık milletvekilleri olarak sessiz kalmayacağız.”

        SALİH CORA - (AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ)

        21.02.2016 MİLAT OLUR!’

        “Mağduriyetlere yol açanlar hak ettikleri cezaları alıp futbol dünyasından ebediyen uzaklaştırılmadıkça haksızlık devam edecektir. Futbolu yönetenler istifa etmezse daha vahim sonuçlar doğacaktır. Umuyoruz ki, Türk futbolunun utanç günü olan 21.02.2016, futbolun güzel günlerinin, yeniden doğuşunun miladı olur.”

        ALİ SÜRMEN - (TRABZONSPOR DİVAN BAŞKANI)

        ‘FEDA GÜNLERİ BAŞLADI’

        “21 Şubat’taki utanç tablosundan sonra bir araya geldik. Bu mücadelenin sadece G.Saray maçıyla ilgisi yok, geçmişten geliyor. Zor dönemden geçen kulübümüz, camiaya çok ihtiyaç duymakta. Bu irade, kararlılık ve azim camiada var. Fedakarlık günleri ve ayları başlıyor. Herkese büyük sorumluluk düşüyor.”

        FARUK ÖZAK - (TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI)

        'GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ’

        Türkiye’de ilk defa böyle bir olayda genel bir tepki oluşmuştur. Trabzonspor böyle bir uyanışa katkı yapmışsa bu önemlidir. Bu olaya karşı ortak bir tepki vermek için çalışalım. Trabzon bu olaydan daha güçlenerek çıkacaktır. Türk futbolu için bu, kapanmayacak bir iz bırakacaktır.”

        ÖZKAN SÜMER - (TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI)

        ‘BU BİR CİNAYETTİR!’

        “Bu işlenen cinayeti ve o heyetin başındaki adamın dünkü ifadesini izledikten sonra şirretlik artarak sürüyor. Biz tek yumruk olmadıkça, beraberliğimizi tescillemedikten sonra onların hakkından gelebilmemiz zor. Özel düşüncelerim ve ifade tarzım saklı kalmak kaydıyla altında imzam olan bu bildiriye yürekten katılıyorum.”

        A.CELAL ATAMAN - (TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI)

        ‘İTİBARIMIZ YÜKSELİYOR’

        “Haksızlığa karşı başkanın ve kulübün ortaya koyduğu davranışla, Trabzonspor’un Anadolu’da kaybettiği itibarı yeniden yükselmiştir. Umarım haksızlığı yapanlar gerekli cezaları alırlar’

        SALİH ERDEM - (TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI)

        ‘KULÜPLER BİRLİĞİ EL ATMALI’

        “Trabzonspor camiası bu olayı başlangıç olarak ele almalı. Kulüpler Birliği Vakfı’nın çok ciddi olarak bu olaya el koyması lazım, koymuyorsa zorlaması lazım. Çünkü bütün kulüpleri ilgilendiren bir sonuç bu. Hakem hataları gerçekten faciaydı. Bu olay hakemler için de bir başlangıç noktası olmalı.”

        ATAY AKTUĞ - (TRABZONSPOR ESKİ BAŞKANI)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ