Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Muharrem Usta: Sorun bir sistem sorunu - Trabzonspor Haberleri

        Muharrem Usta, Kulüpler Birliği toplantısının ardından NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Deniz Ateş Bitnel'in hakemliği bırakacağını yineleyen Usta, hakem hatalarından maddi-manevi zarar gördüklerini söyledi.

        Hakemlerin profesyonelleşmesi gerektiğini vurgulayan Usta, "Takım kaptanlarıyla hakemlerin sene içerisinde sıkça bir araya gelmesini sağlamalıyız. Kulüp başkanlarıyla, kulüp yönetimleriyle hakemlerin sık sık bir araya gelmesini sağlamalıyız. Hakemlerin asli görevi ne? Bu sisteme hizmet etmek. Onlar aslında ücretleri karşılığında sisteme hizmet eden kişiler. Futbol için en iyisini yapmak için hakemler de bizim yanımızda olmalı. Herkes kendi dünyasına çekilmiş. Biz şunu istiyoruz. Federasyon 22, 23 tane hakem çalışsın. Bunların maaşı eşit olsun ama bu hakemlerin ekonomik kaygılar nedeniyle başka yerlerde çalışmasına müsaade edilmemeli. Hakemlerle, yöneticiler, takım kaptanları görüşürse böyle mi olur. Hakemlik müessesinin futbolun gerçek sahibi olan kulüpler üzerinden yönetilmesi lazım. Kulüpler Birliği'nin görevlerinin yeniden düzenlenmesi lazım. Modern dünyadaki gibi. Bunun en önemli örneği İngiltere. Biz buradan 18 kulüp bunun altına imza atarak kalktık. Bu düzen değişmeli." dedi.

        DENİZ ATEŞ BİTNEL KONUSU

        Galatasaray maçında kararları nedeniyle eleştirdiği hakem Deniz Ateş Bitnel için daha fazla konuşmayacağını söyleyen Usta, "Ben o konuyu kapattım. TFF'nin basın toplantısına bakarsanız, kararı görürsünüz. Paragraf arasında kararı açıkladılar. Daha fazla girmek istemiyorum. Futbolda böyle adaletsizlikler sadece bize yapılmadı ama biz bunlardan en çok çeken takımız. Biz ligin ilk yarısındaki Galatasaray maçında da bunu yaşadık. Gördüğümüz şeyi bize tekrar göstermenize gerek yok. Peki ileride hakem hataları olmayacak mı? Olacak. O yüzden diyoruz ki bu düzen değişmeli. Taraftarın futbola bir inancı kalmadı. Bunu kötü bir tiyatro sahnesinden uzaklaştırma zamanı geldi. Bugün bu konularla ilgili daha sıkı bir şekilde çalışacağız. Federasyona karşı değil, federasyonla birlikte. Hakemlere karşı değil, hakemlerle birlikte. Taraftara karşı değil, taraftarla birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

        MHK'NİN İSTİFASINI NEDEN İSTEMEDİ?

        MHK'nin açıklamasından yana hayal kırıklığı yaşadığını belirten Usta, Kuddusi Müftüoğlu'nun istifasını neden istemediğini de açıkladı. Karşı tarafı anlamaya çalıştığını söyleyen Trabzonspor Başkanı sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye'de sistem değişmediği sürece başkanlar değişse ne olur? Kuddusi Bey ilk ve son başkan mı? Sorun başkan sorunu değil Türkiye'de. Sorun bir sistem sorunudur ve bu sistem iflas etmiştir. Bu sistem bitmiştir, tükenmiştir. Kuddusi Müftüoğlu da Yıldırım Demirören de kulüpler de başkanları da sistemin bittiğinde, var olan düzenin geri kalmış olduğu noktasında birleşmemiz lazım. Müftüoğlu'nun verdiği demeçlerden tatmin olmamama rağmen bu düzenin değişmesine katkıda bulunursa tarihe değişime katkı sağladı şeklinde geçer."

        "RİVA BUNDAN SONRA EVİMDİR"

        Muharrem Usta sözlerine son verirken bundan sonra Riva'da daha sık bulunacağını belirtti. Müftüoğlu ve Demirören'le Trabzonspor'u konuştuklukarını söyleyen Usta, "Trabzonspor'a yapılan haksızlığı söylediler. Ama mutlak manada Türkiye'de yeni bir düzene ihtiyacımız olduğu noktasında birleştik. Riva'yı bizim olarak görüyorum. Orayı başka bir yer olarak görmek istemiyorum. Riva bundan sonra benim evimdir. Riva'ya gitme nedenimiz yeni düzende birbirimizi anlamaya çalışmak için gitmeliyiz. Birbirimize uzak olmamalıyız, birbirimizi anlamalıyız. Kim ne kadar gider bilemem ama ben Riva'ya sıkça gideceğim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ