Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe 1. Lig'de olay var! Takımı sahadan çektiler... - Futbol Haberleri
        1

        TFF 1. Lig'de olay var...

        2

        Göztepe'nin Eskişehirspor'u ağırladığı maçın 90+1. dakikasında ev sahibi Yahovic'in golüyle 2-1 öne geçti.

        3

        Eskişehirsporlu futbolcular, golün öncesinde Meye'ye faul yapıldığını belirterek yoğun itirazda bulundu.

        10

        Eskişehirspor'un Göztepe maçında sahadan çekilmesinin ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun vereceği karara çevrildi.

        11

        Eskişehirspor'un soyunma odasına gidip ardından da sahaya çıkmak istemesi hakemlerin kararına takıldı.

        12

        Sporx'in haberine göre; Merkez Hakem Kurulu'nun sahayı terk eden hakemlerin hiçbir şekilde yeniden sahaya dönmemesi yönündeki talimatı gereği sahaya dönmeyen ve yarıda kalan maçın faturası Eskişehirspor'a çok ağır kesilecek.

        13

        Futbol Müsabaka Talimatı'na göre sahadan çekilen takım, hükmen mağlup ilan ediliyor ve 3 puan silme cezası uygulanıyor.

        14

        Eskişehirspor hakkındaki karar, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bu hafta yapacağı toplantıdan sonra resmen açıklanacak.

        15

        Olaylı maçın tatil edilmesinin ardından, stadın sporcu çıkış kapısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, final havasında geçen bir maça kötü hakem atandığını savundu.

        16

        "İki takımın oyuncularının emeğine yazık oldu" diyen Özalan şöyle konuştu:

        17

        "Saha içerisinde iki takımın oyuncuları son derce güzel mücadele etti. Sonucun böyle olmaması gerekiyordu. Kaçırdığımız penaltı var, ondan sonra Göztepe oyuna kendi ağırlığını koydu. Verilmeyen penaltımız var. Son dakika kırmızı kart var, kırmızı kart dönüşü gol yedik zaten. Olaylar ondan sonra patlak verdi."

        18

        Kendisinin takımı sahadan çekme gibi bir yetkisinin olmadığını da söyleyen Özalan, "Başkan aradı 'Takımı çek' dedi. Sahaya birkaç seyirci atladı. Güvenlik nedeniyle takımı çektik. Maç iptal olsun gibi bir düşüncemiz yok. Zaten hakem bizi sahaya davet ettikten sonra sahaya çıktık. Bu sefer hakem kendisi gelmedi" dedi.

        19

        Oyuncularını soyunma odasına gönderdiği sırada tünelde olaylar çıktığını kaydeden Alpay Özalan, sözlerini şöyle tamamladı:

        20

        "Anlam veremediğim şekilde polis arkadaşlar gerginliği sonlandırması gerekirken benim futbolcularıma copla vurdu. Bunlar kamerayla tespit edildi. Şu an başkanım ve futbolcularım savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor."

        21

        "En garibi bu. Benim devletimin polisi, benim oyuncularıma nasıl vurur? Çok net görmedim ama 4-5 oyuncumuz başkanımızla suç duyurusunda bulunmak üzere gittiler."

        22

        TFF'DEN AÇIKLAMA
        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 1. Lig'in 8. haftasında oynanan ve konuk ekibin sahayı terk etmesi sonrası tatil edilen Göztepe-Eskişehirspor maçıyla ilgili açıklamada bulundu.

        23

        TFF'den yapılan açıklamada, "TFF 1. Lig'in 8. haftasında Göztepe ile Eskişehirspor arasında Doğanlar Stadı'nda oynanan karşılaşma, konuk ekibin sahayı terk etmesi sonrası hakem Serkan Tokat'ın kararıyla tatil edildi. Müsabakayla ilgili karar Futbol Müsabaka Talimatı uyarınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilecektir." denildi.

        24