Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Ve söz Fatih Tekke'nin ailesinde - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer gündeminde bulunan Zenit Petersburglu Fatih Tekke'nin ailesi, son günlerde aile ağzından basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirerek, ''Transferi gerçekleştirmek isteyen kulüplerin anlaşacakları ilk kurum Zenit Petersburg Kulübü'dür'' açıklamasını yaptı.

        Tekke ailesi, yaptığı yazılı açıklamada, aile fertlerinin hiçbirinin gazete veya televizyona Fatih Tekke'nin transferi ile ilgili demeç vermediğini belirtti.

        Açıklamada, ''Böyle konuları ailemiz basın önünde konuşarak kimseye şirin görünme ihtiyacı içerisinde değildir'' denilerek, şunlar kaydedildi:

        ''Zenit Petersburg Kulübü'nün sözleşmeli futbolcusu olan Fatih Tekke'nin transferi ancak ve ancak Zenit Kulübü'nün anlaşacağı bir kulübe söz konusu olabilir. Sözleşmesinin devam ediyor olmasından dolayı tüm söz hakkı Zenit Petersburg Kulübü'ndedir. Herkesin bildiği üzere Zenit Kulübü, Fatih Tekke'yi yüksek bir bonservis fiyatıyla birlikte Trabzonspor Kulübü'nden geçtiğimiz yıl transfer etmişti. Bu sebeple Zenit Kulübü'nün Fatih Tekke'nin transferine izin verecekse Trabzonspor Kulübü'ne ödemiş olduğu ücrete yakın bir ücret karşılığında elden çıkarma düşüncesi de son derece normaldir.''

        Fatih Tekke'nin gönlünü verdiği Trabzonspor Kulübü'ne geri gelmek istemesinin tartışılmasının bile abesle iştigal olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        ''Ancak profesyonellik gereği bonservisle ilgili şartların uygunluğu bu transferin yol haritasını belirleyecektir. Fatih Tekke, Trabzonspor Kulübü'ne tekrar transferi için gerekli fedakarlığı her transfer döneminde yaptığı gibi yine yapmaya hazırdır. Ancak transferi gerçekleştirmek isteyen kulüplerin anlaşacakları ilk kurum Zenit Petersburg Kulübü'dür. Bundan sonra Fatih Tekke ile ilgili aile fertlerimizin ağzından basında yer alacak olan asılsız haberlerle ilgili yasal yollara başvuracağımızı bildirir, tüm spor kamuoyuna saygılar sunarız.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ