Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Gattuso - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        Sarı-Kırmızılı kulüpte göreve gelmesi beklenen Ünal Aysal başkanlığındaki yeni yönetimin, ünlü İtalyan orta saha oyuncusu Gennaro Gattuso ile temasta olduğu öğrenildi.

        33 yaşındaki yıldız oyuncuyu getirmek için çalışmalara başlayan Aysal ve ekibinin, Milan’da yıllar sonra şampiyonluk kupasını kaldırmasına rağmen ayrılması beklenen Gattuso’yu seçimin hemen ardından renklerine bağlayabilmek için harekete geçecekleri bildirildi. Yeni sezonda takımın orta sahasına kaliteli bir ismi kazandırmayı amaçlayan Aysal’ın ekibi, savaşçı kişiliği ile tanınan ‘Pitbull’ lakaplı Gattuso’nun tecrübesi ve karakterinin takıma büyük değer kazandıracağını düşünüyor.

        Seçimden zaferle çıkılması halinde Gattuso’ya 2 yıllık bir öneri sunulacağı, ‘evet’ demesi halinde, yeni gelecek hocanın da onayı alınarak bu transferin bitirileceği bildirildi. Gattuso, Milan’da Fatih Terim’le de çalışmış, tecrübeli hoca ünlü yıldız için “Müthiş bir savaşçı. Altın gibi kalbi var” yorumu yapmıştı.

        SEZER VE DROGBA

        Ünal Aysal’ın transfer etmeyi düşündüğü isimler arasında Eskişehirsporlu Sezer Öztürk de var. Fenerbahçe’nin de ilgilendiği Sezer için Ünal Aysal bizzat devreye girmiş, ancak Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal 10 milyon Euro’luk astronomik bir fiyat çekmişti. Trabzonlu Selçuk İnan ile Chelsea’nin Fildişili yıldızı Didier Drogba da Aysal’ın listesinde yer alıyor.

        Helvacı’nın yıldızları: Van Bommel ve Klose

        B.Münih’ten ayrılan Louis van Gaal ile el sıkıştığı öğrenilen Mehmet Helvacı daha önce 4’ü yabancı, 6’sı Türk olmak üzere 10 oyuncuyla prensipte anlaştıklarını açıklamıştı. Helvacı’nın transfer listesinde Bayern Münih’te forma giyen 1.97’lik stoper Van Buyten ile golcü Klose yer alıyor. Helvacı, Milan’ın orta sahadaki Hollandalı yıldızı Van Bommel’in yanı sıra gurbetçi Halil Altıntop’u da düşünüyor.

        Kıran’ın yıldızları: Lorientli Gameiro ve Kitambala

        Adnan Polat’ın destek verdiği başkan adayı Turgay Kıran, teknik direktör olarak İstanbul BŞB’li Abdullah Avcı’yı düşünüyor. Kıran, Standard Liege’in kalecisi Sinan Bolat, Sochaux’dan Serdar Gürler, Lorient’nın golcüsü Gameiro ve Kitambala ile Rennes’de forma giyen Theophile’yi de transfer listesinde tutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ