Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Arda'nın parası THY'den! - Futbol Haberleri

        Milliyet gazetesinin haberine göre; Atletico Madrid, Arda Turan'ın 12 milyon euroluk bonservis bedelini Türk Hava Yolları (THY) ile yapmayı planlandığı sponsorluk anlaşmasından çıkarmayı amaçlıyor.

        İspanyol ekibi bir süredir görüşme halinde olduğu THY ile anlaşma sağlarsa, Arda için Galatasaray'a ödemesi gereken bonservis ücretini Türkiye'den gelecek parayla karşılayacak.

        Atletico Madrid Kulübü CEO'su Miguel Angel Gil'in İstanbul'a yaptığı iki ziyarette THY yöneticileriyle forma göğüs reklamı için görüşmeler yaptığı ve tarafların anlaşmaya çok yakın oldukları ifade edildi. Güney Koreli otomotiv devi Kia ile olan forma reklamı anlaşması biten İspanyol ekibi, La Liga'da yeni sezonun başlamasına sadece bir hafta kalmasına rağmen henüz hiçbir firma ile sözleşme imzalamadı. Bu durum Atletico Madrid ile THY'nin anlaştıkları iddiasını daha da güçlendirdi.

        ÜÇ YILLIK ANLAŞMA GÜNDEMDE

        Arda Turan'ın, Türkiye'nin en popüler oyuncusu olduğunu fark eden ve bunu kullanmak isteyen İspanyollar, sponsorluk anlaşmaları için Türk şirketlerine çağrıda bulundu. Üç yıllığına anlaşacakları ileri sürülen Atletico Madrid ile THY'nin sözleşme imzalamaları halinde Arda'nın 12 milyon euroluk bonservis ücretinin büyük bölümü elde edilmiş olacak.

        KAPIDA KALDI

        Arda Turan, İspanya'daki 3. gününü tedavi olup, Madrid'de ev bakarak geçirdi. Estonya ile oynanan milli maçta adalesinden sakatlanan başarılı oyuncu ilk olarak Atletico Madrid Kulübü tesislerine giderek kısa bir süre tedavi oldu.

        Arda daha sonra ev bakmaya çıktı, ama hedefine ulaşamadı. Genç oyuncu İspanya'da cumartesi ve pazar günleri evlerin içine girilemediği için Madrid'de kalacağı evi bulamadı. Arda ev arayışlarına yarın devam edecek.

        EL PAIS: LİDER ARDA

        İspanyol basınında, Arda Turan'ın, Atletico Madrid'e transfer olmasının yankıları devam ediyor. Ülkenin en önde gelen gazetelerinden El Pais, milli futbolcuya tam sayfa ayırdı. Haberde, Atletico Madrid'in, Arda'dan beklentileri detaylarıyla ele alındı. Genç futbolcunun, Atletico Madrid'in istediği bütün kriterlere uygun olduğunun altını çizen El Pais, "Lider Arda" başlığını kullandı. Gazete, Atletico Madrid'in 12 milyon euroluk bir transfere imza atarak büyük oynadığını yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ