Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Barça defansını rezil etti! -VİDEO- - Futbol Haberleri

        2011-12 Şampiyonlar Ligi sezonu oynanan 8 maçla açıldı. Barcelona, Camp Nou’da ağırladığı Milan ağlarına 2 gol bıraksa da, maçın ilk ve son dakikasında yediği gollerle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

        Devler Ligi, adrenalin dozajı yüksek ve hızlı başladı. Milan, Barcelona deplasmanında henüz 24. saniyede Pato ile öne geçti: 0-1.

        Daha maç başlar başlamaz golü bulan Allegri’nin öğrencileri tipik İtalyan katı defans anlayışıyla topu kalesinden uzaklaştırmaya çalışırken, Katalan seyircilerin önünde kaybetmeyi hiç mi hiç düşünmeyen Barça ise hipnoz edici paslarıyla Milan kalesine yaklaşmaya başladı. 24. dakikada Barcelona’nın Atom Bombası’ Messi, kullandığı frikiği direğe nişanlıyordu. Kurduğu baskıyla maçın Milan yarı sahasının

        son 20 metresinde oynanmasını sağlayan Barcelona’nın bu iştahlı futbolu, 35. dakikada sonuç verdi. Normal bir insan olduğundan şüphe duyulan Messi, Milan defansının içinden bir hayalet misali geçerek sıfır noktasına indi ve ortaya çıkardığı meşin yuvarlağı Pedro boş kaleye gönderdi: 1-1. Golden sonra Barcelona galibiyet skoru için saldırsa da ilk yarı 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı.

        MİLAN BAŞLADI, MİLAN KAPATTI

        2. yarıya Barcelona yine aynı tempoda başladı. Milan ise, ilk yarının aksine açık oyunuyla rakibine daha cüretkar yaklaşıyordu ancak bu durum pek de yararlı olmadı. 47. dakikada Xavi, Milano ekibinin kalecisi Abbiati’yi test şutlarıyla yoklarken, 50’de David Villa “Bu maçın hakkı bu değil!” dedi ve skoru 2-1 yapan frikik golünün altına imzasını attı. Bu dakikadan sonra dümeni elinden bırakmayan Barcelona oyundaki baskınlığını maç boyu sürdürürken, Milan taraftarını silik futboluyla mutsuzluğa mahkum etti. Oyunun geri kalan kısmı da bu şekilde bitecek sanılırken, Milan, elindeki son fırsatı iyi değerlendirdi. Maçın ilk golünü 24. saniyede atan İtalyan ekibi, son golünü de Thiago Silva’nın kafasıyla buldu ve “Bitti bitecek” derken, 1 puanı Camp Nou’dan koparmayı başardı.

        Gecenin diğer maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle:

        Chelsea: 2 - Bayer Leverkusen:0

        Genk: 0 - Valencia:0

        Olympiakos: 0 - Marsilya:1

        Dortmund: 1 - Arsenal:1

        Porto: 2 - Shakhtar Donetsk:1

        Apoel: 2 - Zenit:1

        Plzen: 1 - BATE:1

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ