Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Hollanda Jetro Willems , Euro 2012 - Futbol Haberleri

        8 Haziran Cuma akşamı başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 16 takımdan 368 futbolcu yeşil sahada ter dökecek.

        Toplam 24 gün sürecek organizasyonun en yaşlı oyuncusu Yunanistan'ın kalecisi Kostas Chalkias olarak göze çarpıyor. 30 Mayıs 1974 doğumlu olan 38 yaşındaki deneyimli eldiven, ülkesinin PAOK takımının kalesini koruyor.

        Turnuvanın en genç oyuncusu unvanı ise, Hollanda Milli Takımı'nın savunma oyuncusu Jetro Willems'a ait oldu. Ülkesinin PSV Eindhoven takımında forma giyen 18 yaşındaki oyuncunun doğum tarihi ise 30 Mart 1994.

        Şampiyonanın en yaşlı ikinci oyuncusu yine bir kaleci. Ukrayna Milli Takımı'nın 29 Haziran 1975 doğumlu olan 37 yaşındaki kalecisi Oleksandr Goryainov, Kostas Chalkias'un ardından şampiyonanın en yaşlı ikinci oyuncusu olma özelliğini taşıyor. Oleksandr Goryainov, ülkesinde Metalist takımının kalesini koruyor.

        2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en genç ikinci futbolcusu da İngiltere Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal forması giyen genç oyuncu 15 Ağustos 1993 doğumlu.

        Şampiyonada, yaş ortalaması en yüksek takımlar, 28.4 ortalamasıyla Rusya ve İrlanda olurken, Almanya da 24.4'lük yaş ortalamasıyla turnuvanın en genç kadrosuna sahip takımı olarak mücadele verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ