Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Portekiz Cüneyt Çakır, Euro 2012 - Futbol Haberleri

        2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin yokluğunu aratmayan ve gösterdiği başarılı yönetimle göğsümüzü kabartan Cüneyt Çakır, bu akşamsaat 21.45’te oynanacak olan İspanya-Portekiz yarı final mücadelesinde düdük çalacak. Turnuvaya davet edilen 12 hakem arasında olmayı başaran daha sonra Ukrayna-İsveç ve İtalya-İrlanda maçlarında gösterdiği performansla tamnot alan Çakır, son olarak İtalyaİngiliteremaçında 4. hakemolarak görev almıştı. Kariyerinde önemli bir adımdaha atarak UEFA tarafından şampiyonanın en kritikmaçına atanan Çakır’ın yardımcılığını ise turnuvanın başından beri olduğu gibi Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Çizgi hakemleri olarak da Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırımgörev alacak.

        İNİESTA, XAVİ-RONALDO, NANİ

        Son Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanya ile Portekiz arasında oynanacak yarı finalmücadelesi Ukrayna’nın Donetsk kentindeki Donbass Arena’da oynanacak. Boğalar’ın kadrosuna bakıldığında Iniesta, Xavi, Xabi Alonso, David Silva, Fernando Torres gibi isimler ön plana çıkıyor. Portekiz’de ise dünya futbolununMessi ile birlikte en iyisi olarak gösterilen ismi Cristiano Ronaldo’nun yanı sıra Nani ve Pepe gibi futbolcular bulunuyor.Müthiş heyecana sahne olması beklenenmaçta 90 dakika sonunda kazanan çıkmazsamücadele 15’er dakikalık iki devreli uzatmaya gidecek. Buradan da bir sonuç alınmazsa Euro 2012’nin ilk finalistini penaltılar belirleyecek.

        RONALDO İKİYE BÖLDÜ

        Alonso:Durdururuz, Pique:Çok zor

        İspanyol oyuncular Gerard Pique, Xabi Alonso ve Pedro, Portekiz maçı öncesi konuştu. Cristiano Ronaldo için özel önleme gerek olmadığını belirten Alonso, “Ronaldo için özel önleme gerek yok. Bir oyuncuyu durdurmanın en iyi yolu takım halinde iyi hareket etmekten geçer” sözlerini kullandı. Gerard Pique ise Alonso’nun tam tersi olarak Ronaldo için “Onunla ilk defa karşı karşıya gelmeyeceğiz ama ona karşı oynamak her zaman zor olmuştur. Ronaldo’ya bu maçta boş alan bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ