Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Pape Sow Yiğit İncedemir, Elazığspor Karabükspor maçı - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM
        Süper Lig'in 19. haftasında oynanan Karabükspor-Elazığspor maçının 63. dakikasında çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Elazığsporlu Pape Sow, girdiği ikili mücadelede Yiğit İncedemir'in yapmış olduğu müdahale ile yerde kaldı.

        2

        Yiğit İncedemir, oyun alanında tedavisi devam eden Sow'u ayaklarından tutarak saha kenarına çekmeye çalıştı. Pape Sow da Yiğit'e tekme atarak karşılık verdi. Her iki takım oyuncuları, maçın hakemi Özgür Yankaya'ya uzun süre itirazda bulundu. Özgür Yankaya, Yiğit İncedemir'e sarı kartını gösterirken, rakibine tekme atan Sow'u kırmızı kartla oyundan ihraç etti. 10 kişi kalan Elazığspor, 1-0 önde olduğu karşılaşmadan 3-1'lik mağlubiyet ile ayrıldı.

        3

        HTSPOR YAZAR BÜLENT YAVUZ POZİSYONU YORUMLADI
        Bir hakemin maçı selamet ile yönetebilmesi için bazı hasletlere sahip olması lazım. Sadece kuralı bilmek yeterli değildir. Baskı altında kalıyorsanız, stres ile başa çıkamıyorsanız, oyunculardan etkileniyorsanız ve bir sonraki pozisyonda ne olur diye düşünemiyorsanız, o maçı doğru yönetim göstererek bitirmeniz imkansızdır.

        4

        Hakem Özgür Yankaya, 60. dakikaya kadar oyunu iyi kontrol etti. Her iki takımın emeğine saygı göstererek doğru kararlar verdi. Ne olduysa 60. dakikadan sonra oldu. İşte burada baskı başladı, taciz başladı, taraftarlar bindirdi. Hakem dayanamadı. Sakatlanan Elazığlı oyuncunun tedavisine oyun alanından sağlıklı bir şekilde çıkarılmasına hakem sahip çıkmadı. Meydan boş kalınca Karabüksporlu oyuncular, yerde yatan oyuncuyu kendi usullerine göre sahadan çıkarmaya çalıştılar.

        5

        Tedavi görme amaçlı yerde yatan bir oyuncuyu ayağından tutup çekerseniz, onu hırpalarsanız, bu insanlığın hiçbir yerine sığmaz. Tabii ki oyuncu canı yandığı için tepkide bulundu. Kurala göre bu kırmızı karttır, katılıyorum. Ama aynı kural diyor ki; "Ey hakem, önleyici hakemlik yap. Yapamıyorsan maçı linç edersin." Nitekim Özgür Yankaya yerde yatan oyuncuya sahip çıkamayınca oyuncuyu kendi basiretsizliğinden atmak zorunda kaldı. Oyuncuyu korusa, Karabüklü oyuncuları sakinleştirse, Elazığlı oyuncu tekme atmazdı. 60. dakikaya kadar 1-0 galip olan Elazığspor maçı 3-1 kaybetti. Bunun suçlusunu, sorumlusunu aramıyorum. Ama ben hakemin maçı bu anlamda iyi yönetmediğini düşünüyorum. Futbol kamuoyu mutlaka daha doğru değerlendirecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ