Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat 2012 Londra Olimpiyat Oyunları, Bahri Tanrıkulu, Servet Tazegül, Nur Tatar, Tekvando - Olimpiyat Haberleri

        Türkiye'yi tekvandoda erkeklerde Bahri Tanrıkulu ve Servet Tazegül, bayanlarda da Nur Tatar temsil edecek.

        Milli takımın en tecrübeli ismi Bahri Tanrıkulu, olimpiyatlarda 3'üncü kez mücadele edeceğini belirterek, ''Hayalime, hedefime 2012 Londra Olimpiyatları'nda ulaşmak istiyorum'' dedi.

        Bahri Tanrıkulu, daha önceki olimpiyatlarda altın madalyaya ulaşamadığını belirterek, şöyle devam etti:

        ''En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Bunun için daha önce 2004 Atina Olimpiyatları'nda mücadele ettim, ama ikinci oldum. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda mücadele ettim. Maalesef orada derece elde edemedim. Ama hayalime, hedefime 2012 Londra Olimpiyatları'nda ulaşmak istiyorum. Bunun için çok çalıştım. Aylardır çalışıyoruz. Açıkçası yıllardır çalışıyorum. Şu anda son viraja girdik.''

        Oyunlarda 11 Ağustos Cumartesi günü mücadelesinin başlayacağını anlatan Tanrıkulu, ''Son taktiksel çalışmalara başladık. Kuraların yarısı çekildi. Seribaşları belli oldu. İkinci maçta Güney Koreli güçlü bir rakibim var. Biliyorsunuz tekvando Güney Kore'nin ata sporu. Güney Koreli rakibimi geçersem finale kadar çıkacağıma ve olimpiyat şampiyonu olacağıma inanıyorum'' diye konuştu.

        Olimpiyat defterini kapattı

        2012 Londra Olimpiyatları'nın kendisinin son müsabakası olacağına dikkati çeken Bahri Tanrıkulu, ''Bundan sonra olimpiyatlara katılmayacağım'' dedi.

        Olimpiyatlarda en üst düzeyde yeteneklerini sergileyeceğini ifade eden Tanrıkulu, ''İnşallah madalya alacağım, şampiyon olacağım. Alamazsam seneye hedefim dünya şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonu olmak. 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlara gitmem çok zor olacak. Yaşım ve hayat şartları itibariyle bunu zor görüyorum. Bundan sonraki konumda antrenör, teknik direktör ve yönetici olarak ülkeme hizmet etmek istiyorum'' diye konuştu.

        Madalya değerlendirmesi

        Türkiye'nin olimpiyatlara çok büyük bir katılım sağladığına dikkati çeken Bahri Tanrıkulu, ''8-9 tane madalya çıkacağını düşünüyorum'' dedi.

        Daha önceki olimpiyatlarda da bulunduğunu hatırlatan milli sporcu, ''Eskiden çok az kafileyle yer alıyorduk. Bugün ise çok yüksek rakamlarla gidiyoruz. Çok katıldığımız kadar madalyamız da çok olur diye düşünüyorum. Madalyaların renginin de altın olacağını düşünüyorum. İnşallah tekvando milli takımı olarak 3 olimpiyat madalyası ile ülkemize dönmek istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Seribaşı oldu

        Milli takım sporcularından bayanlarda Nur Tatar, Londra'dan, Türkiye'ye olimpiyat madalyası ile dönmek istediğini söyledi.

        Nur Tatar, uzun süredir kamp yaptıklarını ve çalıştıklarını belirterek, ''Büyük bir hazırlık içindeyiz. Kısa bir süre kaldı. En kısa zamanda maç gününe ulaşıp, en yüksek performansla dövüşmek istiyorum. Türkiye'ye olimpiyat madalyası ile dönmek istiyorum'' diye konuştu.

        Müsabakalara seribaşı olarak gireceğini anlatan Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''İlk 8 sporcu seri başı olarak geçiyor. Ben ilk 8 içindeyim ve seri başı olarak mücadele edeceğim. 2. turda rakibimi evsahibi ülke İngiltere'den çektim. Daha önce de kendisiyle maç yaptım ve önde olmama rağmen maçı rakibime verdim. İnşallah burada yüksek bir performansla rakibimi yenip, finale yükselmeyi düşünüyorum. Ağabeylerimin de benim de şansım çok yüksek. Tekvandoda üçte üç yapmayı hedefliyoruz. Madalya rengi inşallah altın olacak. İstiklal Marşı'nı okutup, en iyi şekilde Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Hedeflediğim olimpiyata ulaştım. Sakatlık geçirmezsem 2016 Olimpiyatları'nda olmayı planlıyorum.''

        Van'dan Antalya'ya...

        Tekvandoya 5 yaşında başladığını belirten Vanlı sporcu Nur Tatar, Van'daki depremde kendisinin orada bulunmadığını, ancak anne ve babasının ilde bulunduğun belirterek, ''Yakınlarım, ailem orada bulunuyordu. Büyük bir korku. Çok kötü bir olay'' dedi.

        Depremi duyduğunda antrenmandan yeni çıktığını anlatan Tatar, şöyle devam etti:

        ''Odaya geldim ve görüntüleri televizyondan gördüm. O sırada babam beni aradı, ancak telefon kesildi. Bu olay üzerine Van'a gitmeyi düşündüm. Yakınlarıma birşey olmadı. Şimdi Antalya'da oturuyoruz. Van'dan kopamıyorum. Olimpiyatlardan sonra gitmeyi düşünüyorum.''

        Başarılarının ardından Van'da kendisine büyük bir destek verildiğini ifade eden Nur Tatar, ''Van'da bana büyük bir destek vardı. Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler almak herkesin hoşuna gitti. Herkes beni örnek almaya başladı. Doğudan bir sporcunun çıkıp olimpiyatlara gitmesi çok farklı birşey. Bir Türk olarak orada olacağım, ama Vanlı olarak orada yer almakta farklı bir durum'' diyerek sözlerini tamamladı.

        İranlı rakiple rövanş

        Olimpiyatlarda ikinci kez mücadele edeceğini anlatan Servet Tazegül, ''İyi bir yoldayım. Hedefim olimpiyatlarda şampiyon olmak'' dedi.

        Oyunlarda hedefinin şampiyonluk olduğuna dikkati çeken Tazegül, ''İkinci olimpiyatım. Hedefim tabii ki şampiyonluk. Hayırlısıyla inşallah şampiyon olacağım'' değerlendirmesini yaptı.

        İstatistiklere bakıldığında iyi bir durumda olduğunun görüldüğünü belirten Tazegül, şunları söyledi:

        ''Tekvandoda gününde ve formunda olman lazım. Bunun için düzenli bir hayatının olması lazım. Olimpiyatlarda en iyi performansı yakalayacağıma inanıyorum. Seri başıyım. Geçen sene en değerli ve en teknik sporcu seçildim. En büyük rakibim İranlı sporcu. Dünya şampiyonası finalinde karşılaştım ve rakibimi yendim. Olimpiyat elemelerinde yine aynı sporcuyla finalde karşı karşıya geldik. Orada da kazandım. Onunla büyük bir ihtimalle finalde karşılaşacağım. 3. kez yenerek, şampiyon olacağıma inanıyorum.''

        2020'de İstanbul'da yarışmak istiyor

        Milli tekvandocu Servet Tazegül, olimpiyatlara katılma yönünde bir hedef koymadığını belirterek, ''İnşallah 2020 Olimpiyatları İstanbul'da olursa benim için ülkemde yarışmak ayrı bir mutluluk olacak'' dedi.

        Almanya'da yaşayan Türk sporcu, ''Önümde bir olimpiyat hedefi yok. Çalışacağım. Önümüzdeki 2016 olimpiyatlarını hedefliyorum'' değerlendirmesini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ