Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı "Suikast timi" davasında karar 14:00'te açıklanacak

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada karar açıklandı.

        Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda görülen duruşmada, sanıkların son sözlerinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti verdiği aradan sonra kararı açıkladı.

        Mahkeme heyeti davanın bir numaralı sanığı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, firari eski Yüzbaşı Burkay Karatepe ve olaydan 13 ay sonra yakalanan eski Yarbay Özcan Karacan'ın dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.

        FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin davada, sanıklardan FETÖ'nün "üs imamı" olarak anılan, "Paşa" lakaplı Zekeriya Kuzu'ya, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

        Suikast girişimini planlayan ve yöneten davanın iki numaralı sanığı eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile yerdeki suikast timini yöneten Özel Kuvvetler üyesi eski Binbaşı Şükrü Seymen ve FETÖ'nün "üsimamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı eski Astsubay Zekeriya Kuzu'ya 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

        "ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOKTU" Davanın karar duruşmasını izleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, duruşma salonu önünde yaptığı açıklamada, mahkemenin en güzel ve hukuka uygun bir şekilde devam ettiğini ve sonlandığını söyledi. Kan, "Bizim adaletin tecelli edeceği noktasında şüphemiz yoktu" dedi.

        Mahkeme heyeti sanıklardan eski Yarbay Hüseyin Yılmaz'ın beraatine karar verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri eski Albay Ali Yazıcı hakkında ağırlaştırılmış mübbet cezasına hükmedildi. Yazıcı'nın cezası, sanığın eyleminin suça yardım etme boyutunda kaldığı gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına indirildi.

        Sanıklardan Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanı eski Albay Ramazan Elmas'ın dosyasının da ayrıldığı ve Çiğli davasında yargılanacağı belirtildi.

        "İNŞALLAH BİR DAHA DEMOKRASİYE BÖYLE MÜDAHALELER OLMAZ" Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, yaklaşık bir saatte okuduğu 30 sayfalık kararın ardından, "İnşallah bir daha demokrasiye böyle müdahaleler olmaz ve biz de böyle kararlar vermek zorunda kalmayız." dedi.

        SÖNMEZATEŞ: SON SÖZÜMÜ SÖYLEMEYİ REDDEDİYORUM

        Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sanıklar son sözlerini söylerken, suikast timi lideri Gökhan Şahin Sönmezateş, son sözü sorulduğunda 'Son sözü söylemeyi reddediyorum" dedi.

        ESKİ BAŞYAVER: SON SÖZÜMÜ ANKARA'DAKİ ÇATI DAVADA SÖYLEYECEĞİM

        Sanıklardan Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine, "Son sözümü Ankara'daki çatı davada söyleyeceğim. Şu anda konuşmayacağım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ