Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sürü halinde gezen leylekler böyle görüntülendi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sivas’ta genelde evlerin çatılarında veya da direklerin tepelerine yuva kuran ve yuvalarda çift şekilde yaşamlarını devam ettiren leylekler bu kez sürü halinde görüntülendi.

        Şarkışla ilçesinde havadan da görüntülenen leylek sürüsü dikkat çekti.

        20 yıldır fotoğrafçılık yapan doğa tutkunu Ahmet Turan Alpayar, leyleklerin sürü halinde gezmesinin garip bir durum olduğunu ifade etti.

        "BİR ARADA GEZMELERİ GARİP BİR DURUM"

        Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 20 yıldır fotoğrafçılık yapan doğa tutkunu Ahmet Turan Alpayar, leyleklerin bu mevsimde yuva yapmaları gerektiğini ama bu leyleklerin sürü halinde gezdiğini belirterek, "Buralar sulak bir alan olduğu için leyleklerin ve özellikle angut kuşlarının uğrak yeri oldu. Birkaç senedir gözlemliyorum, burada baya kuş çeşitliliği var.

        Buraya neredeyse kuş cenneti diyebilirim. Bana göre bunlar henüz eş tutmamış leylekler, uçuşları ve hareketleri onu gösteriyor. Şu an leyleklerin yuva yapma zamanları ama bunlar burada boş boş geziyor. Muhtemelen gençler. Bu aylarda genelde çatılarda ve direklerde görürüz ama ben de ilk kez arazide gezen leylek sürüsüne denk geldim. Bunların bir arada gezmesi garip bir durum" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ