Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sürücüsüz otomobiller kendi başlarına trafiğe çıkacak - Teknoloji Haberleri

        Yapay zekâ algoritmaları ve algılayıcıları sayesinde sürücülerin komutları olmadan bir yerden diğerine gidebilen otonom araçlar trafiğe çıkmak üzereler.

        Kaliforniya Motorlu Taşılar Dairesi (DMV), önümüzdeki yıl direksiyona, pedallara, aynalara ve dolayısıyla aktif sürücüye sahip olmayan otomobillerin yola çıkmasına izin vereceğini açıkladı.

        Kaliforniya Eyaleti, geride kalan yıllarda sürücüsüz otomobillerin AR-GE ve deneme çalışmaları için bir numaralı merkez haline geldi. Gün itibarıyla eyalette DMV tarafından lisanslanmış 42 firmaya ait 285 sürücüsüz otomobil test ediliyor. Bu araçları test eden 1000’den fazla lisanslı güvenlik sürücüsü bulunuyor.

        REKLAM

        DMV’nin kararı 2018 yılında devreye girdiğinde, daha fazla otomobil güvenlik sürücüsüne ihtiyaç duymadan trafiğe çıkabilecek.

        BÜROKRASİ YAVAŞLATIYOR

        ABD’deki mevcut mevzuat tamamen insansız otomobillerin test edilmesi için firmaların federal hükümetle bir dizi bürokrasi trafiğine girmesini zorunlu kılıyor. 2018 yılında daha fazla aracın test edilebilmesini isteyen ABD, federal motorlu taşıtlar standartlarında bir dizi değişikliğe giderek bu sorunu aşma niyeti.

        Yapılması planlanan mevzuat güncellemesi, teknoloji ve otomobil firmalarının 2.500-100.000 arasında 4. seviye otonom aracı federal güvenlik standartları çerçevesinde yola çıkarma şansı sunacak.

        Kaliforniya’da test edilmekte olan 285 araçtan en ileri algılama ve yapay zekâ kabiliyetlerine sahip olanlar koşullu otonom sistemler (3. seviye) kategorisine giriyor. Üreticiler yüksek otonom ve tam otonom sürüş sistemlerini test etmeye ihtiyaç duydukları sırada, bürokrasiyi hafifletecek mevzuatın buna hazır olması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ