Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'Suudi yönetimi, muhaliflerin Twitter bilgilerini para karşılığında ele geçirdi'

        ABD'de, mikro mesajlaşma sitesi Twitter'ıniki eski çalışanı hakkında, Suudi hükümetine muhalif isimlerin kişisel bilgilerini para karşılığında Riyad yönetimine sızdırdıkları gerekçesiyle dava açıldı.

        Ahmed Abouammo ve Ali Alzabarah adlı çalışanlar, dava dosyasında, yabancı bir ülke adına çalıştıklarını beyan etmeden casusluk faaliyeti yürütmekle suçlanıyorlar.

        Dün Seattle kentinde görülmeye başlanan davada hakim karşısına çıkarılan Abouammo'nun 'kaçma şüphesi' nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verildi.

        Twitter'daki işinden 2015'te ayrılanAbouammo,belge usulsüzlüğü ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerine yalan beyanda bulunmakla da suçlanıyor.

        REKLAM

        Twitter'da çalıştığı dönemde mühendis olarak görev yapan Alzabarah da 2015 yılında 6 bin kullanıcının kişisel verilerini Riyad yönetimine vermekle suçlanıyor.

        Savcılık, Twitter yöneticilerinin o dönemde durumu fark etmelerininardından bahsi geçen çalışanları izne çıkarttıklarını belirtiyor.Alzabarah'ın durumun fark edilmesiüzerine eşi ve kızıyla Suudi Arabistan'a kaçtığı ve halen orada olduğu belirtiliyor.

        ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden davaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

        Davanın görülmesine Cuma günü devam edilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ