Tanak, İspanya'da şampiyonluğunu ilan etti
2019 Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) İspanya'da düzenlenen 13. ayağında 2. olan Toyota Gazoo takımının Estonyalı pilotu Ott Tanak, son yarış öncesi şampiyonluğu garantiledi
ABONE OLŞampiyonanın 17 etaptan oluşan on üçüncü mücadelesinde, pilotlar klasmanını zirvede bitiren isim belli oldu.
325,5 kilometrelik yarışı, 3 saat 7 dakika 39.6 saniyede tamamlayan Hyundai Shell Mobis'in Belçikalı sürücüsü Thierry Neuville, bu sezon 3, kariyerinin 12. ralli zaferine ulaştı. Fakat şampiyonluk, liderin 17.2 saniye arkasında 2. olan Ott Tanak'a gitti.
Ekstra puan veren son etabı, 10 dakika 49.6 saniyelik derecesiyle kazanan Tanak, bitime bir yarış kala Neuville ile arasındaki farkı 36 puana çıkararak kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ