Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Onlar için Orta Doğu savaş oyununun bir parçası, uzakta, bilmem kaç bin kilometre uzakta bir yer. Bizim için Orta Doğu, her sokağında hatıramızın olduğu, her sokağında millet varlığımızın bize dua ettiği bir bölgenin adıdır. Dolayısıyla biz bu bölgede bir insanın burnunun kanamasından rahatsızlık duyarız." dedi.

Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi dolayısıyla bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de, "Türk Toplumu Buluşması"na katıldı.

Dünyanın her yerinde Türkiye'nin millet varlığının içinde kendisini hisseden yüz milyonlarca insanın olduğunun altını çizen Kurtulmuş, Türkiye'nin gücünün sadece kendi yurttaşlarından ibaret olmadığını, Türkiye'ye gönülden bağlı olan bu insanların gücü ve duasının Türkiye'yi güçlendiren önemli hususlardan biri olduğunu vurguladı.

Son yıllarda Batı dünyası başta olmak üzere, Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarının kurumsal kapasitesinin gelişmekte olduğunu görmenin bir kıvanç vesilesi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye, bugün sahip olduğu imkanların, gücün farkındadır. Millet varlığımız başta olmak üzere bu gücümüzü artırabilmek için her alanda büyük bir dayanışmayla işbirliği içinde yolumuza devam etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ