Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Memurların gözü maaş zammı hesaplamasında! 2023 En düşük memur maaşı ne kadar olacak ve ne zaman belli olacak?
        1

        Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik öneme sahip enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanmaya devam ediyor. Ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez belirlenen emekli ve memur maaşları, 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Peki, "En düşük memur maaşı ne kadar olacak, memur maaş zammı nasıl hesaplanır?" İşte detaylar...

        2

        MEMUR 5 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU

        Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Kesin oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile netleşecek.

        3

        Buna göre:

        * 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26

        * 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26

        * Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

        * Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

        * 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26

        * 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

        4

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." açıklamasında bulundu.

        5

        EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ŞU ANDA 12 BİN 632 LİRA

        En düşük memur maaşı mevcutta 12 bin 632 lira seviyesinde. Bu tutarın 22 bin TL olması halinde en düşük memur maaşına yüzde 74 oranında zam gelmiş olacak.

        6

        YÜZDE 8 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

        Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayındaa yapılan yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam yapılacak.

        7

        MEMUR MAAŞLARINA EK ZAM GELECEK Mİ?

        Memur maaşlarına Temmuz ayında ek zam yapılacak. Memur maaş zammı enflasyon farkı ve refah payı ile belirlenecek.

        8

        MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

        5 aylık enflasyon farkı sonrasında 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak bulunuyor. Memur maaşı zammı ile ilgili tahminler geliyor. Tahminler içerisinde refah payı düşünülerek yüzde 45 zam gelmesi bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ