Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Togg'un T10X modeli için ön sipariş süreci resmi olarak başladı - Otomobil Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Önceki gün yerli elektrikli SUV modelin hem adını hem de fiyatını açıklayan Togg, otomobilin çekiliş sürecine start verdi.

        Yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin adet T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekiliş süreci 27 Mart’a kadar devam edecek.

         Togg'un fiyatı resmen açıklandı
        Togg'un fiyatı resmen açıklandı Haberi Görüntüle

        Saat 18.30'da T10X modeli için ön sipariş sürecini başlatan Togg, sürecin henüz ilk saatlerinde ise dikkat çeken bir talep topladı.

        Edinilen bilgiye göre, yerli elektrikli SUV model satışa çıktığı ilk 4 saatte, Türkiye elektrikli araç pazarının 2022'de ulaştığı rakamı tek başına geçti.

        Öyle ki, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2022'de Türkiye'de toplamda 7 bin 733 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Togg T10X ise, ön sipariş sürecinin başladığı ilk 4 saatin sonunda 7 bin 734 adetlik sipariş aldı.

        Böylece, T10X satışa çıkmasının üzerinden henüz bir gün bile geçmeden Türkiye'nin en çok satılan elektrikli otomobil unvanını da almış oldu.

        ÖN SİPARİŞTE 60 BİN TL ŞARTI

        Yerli otomobilin çekiliş süreci kapsamında Trumore uygulamasından veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı, havale ya da kredi kartı aracılığıyla Trumore e-Cüzdan’a 60 bin TL’yi aktardıktan sonra, ön sipariş vermek istedikleri T10X’i konfigüre edip, ön ödemeyi yaparak çekilişe katılmaya hak kazanacak.

        28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekilişle de sipariş sahipleri belirlenecek.

        Kullanıcıların T10X'i Togg.com.tr veya Trumore uygulamasından konfigüre edebilecekleri de edinilen bilgiler arasında.

        REKLAM
         Togg çekiliş süreci nasıl işliyor?
        Togg çekiliş süreci nasıl işliyor? Haberi Görüntüle

        Konfigüre aşamasından sonra ön sipariş sözleşmesini inceleyip onaylayan kullanıcıların ödeme aşamasına geçeceği belirtildi.

        Eğer kullanıcının daha önceden kurulu bir Togg e-Cüzdan’ı varsa ve 60 bin TL bakiye yüklemişse ön ödemeyi tamamlayarak çekilişe katılma hakkı kazanacağı ya da Trumore üzerinden Togg e-Cüzdan’ını yaratıp 60 bin TL bakiyesini yükledikten sonra ön ödemeyi tamamlayarak, çekilişe katılma hakkı elde edeceği kaydedildi.

        SİPARİŞ HAKKI KAZANAMAYANA ÖDEME İADESİ

        Ön sipariş dönemi kapandıktan sonra, dijital çekiliş 28 Mart tarihinde noter huzurunda çekilecek. Çekilişe katılacak kullanıcıların ön sipariş numaralarıyla ad ve soyadlarının ilk harflerinin bulunduğu sıralı liste çekiliş öncesinde Togg tarafından yayınlanacak.

        Çekiliş sonlandığında kazanan kullanıcılar da aynı yöntemle duyurulacak. Sipariş hakkı kazanan kullanıcılar akıllı cihazlarının teslimat tarihi geldiğinde, ön ödeme tutarı düşülmüş bir şekilde kalan ödemelerini yapacak.

        REKLAM

        Çekilişte sipariş hakkı kazanamayan kullanıcıların ön ödeme bedelleri ise önce kullanıcıların Trumore e-Cüzdan’larına, ardından da bankalarına bağlı olarak en geç 14 gün içinde otomatik olarak hesaplarına ve kredi kartlarına geri yatırılacak.

        2 FARKLI BATARYA SEÇENEĞİ BULUNUYOR

        T10X şeklinde adlandırılan Togg'un ilk elektrikli otomobilinin iki farklı versiyonu bulunuyor. Donanım özellikleri ve batarya kapasitesine göre aracın fiyatı değişkenlik gösterirken, fiyatlar 953 bin TL'den başlayıp 1 milyon 215 bin TL'ye kadar çıkıyor.

         Togg T10X rakiplerinden ucuz mu?
        Togg T10X rakiplerinden ucuz mu? Haberi Görüntüle

        160 kW/218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), batarya seçeneğine göre 314 ve 523 kilometrelik menzil değeri ile alınabiliyor.

        T10X’in 52.4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16.7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88.5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16.9 kWh/100 km (WLTP) olarak açıklanıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ