Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul TOKİ kura tarihleri 2023: TOKİ İstanbul kuraları ertelendi mi, iptal mi edildi? İstanbul Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
        1

        Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut hamlesi TOKİ konut projesi kura çekiminde geri sayım sürüyor. Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen deprem felaketlerinin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kura çekimini ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Peki, "TOKİ İstanbul kuraları ertelendi mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak?" İşte il il kura çekim tarihleri ile TOKİ İstanbul , Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri kura çekim tarihleri...

        2

        TOKİ KURALARI ERTELENDİ Mİ?

        Tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında gerçekleştirilecek TOKİ kura çekilişleri ertelendi. 7-14 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ kura çekilişlerinin deprem nedeniyle ertelendiği açıklandı.

        3

        BAŞAKŞEHİR, ARNAVUTKÖY, ESENLER, ÇATALCA, SİLİVRİ, TUZLA TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        TOKİ İstanbul kura çekimi; Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde toplamda 50 bin konutu kapsıyor.

        Henüz İstanbul TOKİ kura çekim tarihi belli olmadı. Tarihler açıklandığında haberimize ekleme yapacağız.

        4

        TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA TAMAMLANACAK

        Noter huzurunda, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.

        Bakan Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

        5

        TOKİ 3+1 VE 2+1 KONUT FİYATLARI NE KADAR?

        2 trilyon TL'den fazla ekonomik hareketliliğe yol açarak, hem konut hem de kira fiyatlarını düşürmesi beklenen projede, 3+1 konutların başlangıç fiyatı 850 bin TL şeklinde açıklandı. Proje kapsamında inşa edilecek 2+1 konutların başlangıç fiyatı ise 608 bin TL olacak.

        6

        TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

        TOKİ kura çekimi hakkında açıklamalarda bulunan Kurum, "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kurallar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek" şeklinde konuştu.

        TOKİ KURA SONUCU SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        7

        TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

        8

        TOKİ KURA ÇEKİMİ CANLI İZLEME NASIL YAPILIR?

        TOKİ kura çekiliş sonuçları canlı olarak noter huzurunda gerçekleştiriliyor. TOKİ kura sonuçları https://toki.tv/ adresi üzerinden ve TOKİ YouTube internet sitesi sayfasından canlı olarak izleniyor.

        TOKİ KURALARI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ