Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Diğer Toprak Razgatlıoğlu İspanya'da üçüncü oldu - Motor Sporları Haberleri

        Dünya Superbike Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, sezonun ikinci etabı İspanya'da ikinci yarışı 3. sırada bitirdi.

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle verilen aranın ardından İspanya'nın Cadiz kentindeki 4,423 kilometrelik Jerez Pisti'nde düzenlenen ikinci yarışta, Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu piste çıktı.

        İlk yarışta üçüncülük elde eden PATA Yamaha takımı sürücüsü Toprak Razgatlıoğlu, 10'uncu cepten başladığı ikinci yarışı da üçüncü sırada tamamladı.

        Büyük Britanyalı Scott Redding yarışın birincisi olurken, vatandaşı Chaz Davies ikinci sırada yer aldı.

        Öte yandan, şampiyonada pilotlar arasındaki rekabeti artırmak amacıyla yeni eklenen 10 turluk SuperPole yarışına da katılan Toprak Razgatlıoğlu, aracında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle bu yarışı bitiremedi.

        REKLAM

        Milli sporcu, iki etabın ardından pilotlar klasmanında topladığı 66 puanla 4. sırada yer alıyor.

        CAN ÖNCÜ PİSTE ÇIKTI

        Dünya Supersport Şampiyonası'nda ilk sezonunu yaşayan milli sporcu Can Öncü ise sezonun ikinci etabı İspanya'daki ikinci yarışını 12. sırada bitirdi. Turkish Racing Team adına yarışan milli sporcu, ilk yarışı ise 9. sırada tamamlamıştı.

        SOFUOĞLU 1. OLDU

        Dünya Supersport 300 Şampiyonası'nda Biblion Motoxracing Yamaha takımı adına mücadele eden ve ilk yarışta 6'ncılık elde eden milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu ise İspanya'daki sezonun ilk ayağının ikinci yarışında birincilik elde etti.

        Milli sporcu, bu derecesiyle pilotlar klasmanında 35 puanla ikinci sıraya yükseldi.

        KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın her iki yarışından da üçüncü olan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu ve Dünya Supersport 300 Şampiyonası'nda birinciliği elde eden Bahattin Sofuoğlu'nu telefonla arayarak kutladı.

        Sporculardan yarışlar hakkında bilgi alan Kasapoğlu, iki sporcunun da başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarı dileklerini iletti.

        Bakan Kasapoğlu, milli motosikletçiler için bir de tebrik mesajı yayımladı. Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "1-2 Ağustos tarihlerinde yapılan Dünya Superbike Şampiyonası'nın her iki yarışından da üçüncü olan milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu ve Dünya Supersport 300 Şampiyonası'nda birinci olan Bahattin Sofuoğlu'nu kutluyorum. İki sporcumuzdan da art arda gelen sevindirici haberler bizleri gururlandırdı. Bu etaplarda sağlanan başarıları daha büyük başarıların habercisi olarak kabul ediyoruz. İki sporcumuza da önümüzdeki yarışlarda başarılar diliyorum. Sporcularımızın başarılarında başta aileleri olmak üzere emeği geçenleri de tebrik ediyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ