Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tüm dünyada Ramazan Bayramı coşkusu
        1

        Avustralya’da yaşayan Müslümanlar ülke genelindeki 200’den fazla cami ve mescitte bir araya gelerek bayramı namazını kıldı. Çocuklarıyla camilere akın eden farklı etnik kökenlerden Avustralyalı Müslümanlar, önce sabah namazını kıldı, ardından bayram sohbetini dinledi. Bayram namazını, Melbourne'deki Meadow Heights Camisi'nde kılmayı tercih eden Türk ve çeşitli etnik kökenlere mensup Müslümanlara, eşitlik, kardeşlik paylaşmanın güzelliğini anlatan bayram vaazını, cami imamı Nusrettin Öztürk verdi.

        2

        Almanya'nın başkenti Berlin'de Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kıldı. Berlin'de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Şehitlik Camisi'nde çok sayıda Müslüman'ın katılımıyla bayram namazının ardından bayramlaşma gerçekleştirildi.

        3

        Hırvatistan'ın başkenti Zagreb ile aynı ismi taşıyan camide toplanan binlerce Müslüman bayram namazını eda etti. Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Aziz Hasanovic'in kıldırdığı namazın ardından dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

        4

        Balkanlar'ın en küçük ülkesi olarak değerlendirilen Karadağ'da Ramazan Bayramı coşkuyla karşılandı. Başkent Podgorica'daki Osmanagic Camisi başta olmak üzere ülke genelindeki 130 camide bayram namazı kılındı.

        5

        Kosova'nın başkenti Priştine'deki Müslümanlar bayram namazı için tarihi Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne akın etti.

        6

        Bayram namazının en yoğun hissedildiği ülkelerden biri Arnavutluk oldu. Başkent Tiran'da bayram namazı, İskender Bey Meydanı’nda kılındı. Ramazan Bayramı, ülkenin diğer şehirlerinde de coşkuyla karşılandı.

        7

        Bayram coşkusunun sabahın ilk saatlerinden itibaren hissedildiği Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki tarihi Mustafa Paşa Camisi, bayram namazı için gelen müminlerle dolup taştı.

        8

        İsveç'in başkenti Stockholm'de Müslümanlar, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi'de bayram namazını kıldı.

        9

        Irak'ın Süleymaniye kentindeki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını Darul Selam Camisi'nde kıldı.

        10

        İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan binlerce Müslüman, bayram namazında bir araya geldi. Palexpo Sergi Merkezi'ne akın akın gelen kadın, erkek ve çocuklar, Ramazan Bayramı'nı kutladı. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı bayram namazının ardından dünyanın farklı ülkelerinden Müslümanlar bayramlaşt

        11

        Irak'ın Kerkük kentinde yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kentin en büyük camisi olan Büyük Nur Camisi'nde kıldı.

        12

        Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Müslümanlar Ramazan Bayramı namazını Tiflis Cuma Camisi'nde kıldı. Kalabalık dolayısıyla camide yer bulamayan yüzlerce Müslüman namazını dışarıda yere serdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

        13

        Rusya’nın başkenti Moskova'da Merkez Camisi’nde Ramazan Bayramı namazı kılındı. Camiye sığmayan binlerce Müslüman, caddelerde saf tuttu.

        14

        Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları kapsamında terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ’tan arındırılan bölgelerde yaşayan halk bayram namazı için camilere akın etti. El-Bab ilçesindeki Suriyeliler, bayram namazını Fatime-i Zehra Camisi'nde kıldı.

        15

        Afganistan'da halk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazını kılmak için camileri doldurdu. Son dönemde hemen hemen her gün terör olaylarının yaşandığı ülkede Ramazan Bayramı dolayısıyla halk, sabah erken saatlerde başkent Kabil olmak üzere pek çok bölgede camilere akın etti. Halk, kuzeydeki Mezar-ı Şerif kentindeki Ravza-i Şerif Camisi'nde bayram namazını kıldı.