Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye'den Charlie Hebdo dergisine tepki
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Charlie Hebdo'ya tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

        Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İnsanlıktan nasibini almamış rezil Charlie Hebdo Türk Milleti’ne hakaret etmeye devam ediyor. Unutmayalım! Kötülüğe methiye düzenler, her zaman kendi nefret ve fesatlıklarında boğulurlar. Asıl ibretlik olan, Türk Milleti’nin özgür iradesini çeşitli oyunlarla alt edemeyenlerin çaresizce kadere bel bağlamalarıdır" diye konuştu.

        TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TEPKİ

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya tepki göstererek, "Bu kudurmuş zihniyeti kendi hastalığıyla patolojik durumuyla baş başa bırakmalıyız." dedi.

        Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Şentop, derginin Türkiye, İslam dini ve İslam dünyası düşmanlığı konusunda meşhur olduğunu, bu nedenle fazla ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon ve takip ettiği politikaların, kendisini, Türkiye'nin hedefleri ve perspektifleri bağlamında bir noktaya getirdiğini ifade eden Şentop, şunları kaydetti:

        "Bazen tarihin bazı anlarında bir liderin kaderiyle bir ülkenin, milletin kaderi birleşir, bir araya gelir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mıza yönelik bu tür eleştiriler, hakaret mahiyetindeki şeyler şahsına değil, milletimize, Türkiye'ye karşı yapılmıştır. Bu tür yaklaşımların Türkiye'de milletimiz tarafından da gerekli cevabı aldığını görüyoruz. Seçim süreci öncesinde dünyanın en meşhur dergileri, politik fikir yapıcıları Tayyip Erdoğan ve Türkiye karşıtı politikalar izlemişler, kapaklar yapmışlar, dayanamayıp her gün bir muhalefet partisi gibi çalışmalar yürütmüşlerdi. Milletimizin verdiği cevap çok açık bir şekilde ortada. Böyle alçakça bir saldırıya da milletimizin vereceği cevap, takınacağı tavır bizim açımızdan bellidir. Bu kudurmuş zihniyeti kendi hastalığıyla patolojik durumuyla baş başa bırakmalıyız."

        FUAT OKTAY: ŞİDDETLE KINIYORUM

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya tepki göstererek, "Bu zihniyete gereken cevabı aziz milletimiz 28 Mayıs'ta bir kez daha net bir şekilde verecektir." ifadesini kullandı.

        Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü kisvesi altında Charlie Hebdo'nun Sayın Cumhurbaşkanı'mızı ve Türk milletinin iradesini hedef almasını şiddetle kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 14 Mayıs'ta elde ettiği başarının kimleri, nerede, nasıl rahatsız ettiğini milletimiz de biz de görüyoruz. Bu zihniyete gereken cevabı aziz milletimiz 28 Mayıs'ta bir kez daha net bir şekilde verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

        ÇELİK: CHARLIE HEBDO NEFRET SUÇLARI BÜLTENİDİR

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Charlie Hebdo dergisinin kapağına tepki gösterdi.

        Çelik, "Charlie Hebdo adlı dergi bir nefret suçları bültenidir. Bütün bu nefret odaklarının Cumhurbaşkanımızı hedef alması, sahip oldukları faşist zihniyetin ürünüdür. Milletimiz hepsine demokrasi dersi vermeye devam ediyor. Milletimiz demokratik değerlere bağlılığını bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımız defalarca seçim kazanan bir lider olarak, demokratik iradeye saygısını her vesileyle ortaya koymuştur. Avrupa’nın faşistlerini kendi nefretlerine terkediyoruz." ifadelerini kullandı.

        KALIN: BU KADAR ÇILDIRDIKLARINA GÖRE DOĞRU YOLDAYIZ

        Charlie Hebdo'ya bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

        Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kalın, "Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek." ifadelerini kullandı.

        ALTUN: RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I YILDIRAMAZSINIZ

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        Altun, sosyal medya hesabından, provokasyon, hakaret ve küfrün dünya medyasındaki önemli merkezlerinden biri olan Charlie Hebdo adlı çirkin neşriyatın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı son ahlak ve insanlık dışı karikatürle bir kez daha ne denli iğrenç olduğunu dünyaya kanıtladığını belirtti.

        "Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği büyük başarı, bu şeref yoksunlarının da uykularını kaçırmış, hastalıklı ruh hallerini ortalığa saçıp kinlerini, nefretlerini kusmalarına vesile olmuş." değerlendirmesinde bulunan Altun, şunları kaydetti:

        "Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın, Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz. Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, düşmüş oldukları bu çaresizlikte debelenirlerken onlara acıyan gözlerle bakıyoruz."

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ