Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'nin birçok ilinde toplanan vatandaşlar İsrail'i protesto ediyor

        İsrail'in Gazze'de iki hastaneyi bombalamasına tepki gösteren vatandaşlar, saldırıları protesto etti.

        Ankara'da İsrail Büyükelçiliği'nin olduğu yerde tepkilerin odağındaki adres oldu. STK'lar bir araya geldi. Binlerce kişi toplandı. Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri o noktaya gitti. Seymenler Parkı'nın hemen yanında toplanan grup protesto gösterileri yaptı.

        İstanbul'da da protestolar devam etti.

        İSTANBUL

        İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar saldırıyı protesto etti. İsrail Başkonsolosluğu'nun olduğu sokağa girmeye çalışan vatandaşlara polis müdahale etti.

        BEYOĞLU

        Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını Beyoğlu'nda protesto etti.

        Şişhane'de toplanan grup, "İşgalciler her zaman kaybeder", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Katil İsrail, katil ABD" sloganları attı.

        TKP Merkez Komitesi üyesi Senem Doruk İnam, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Filistin'in haklı mücadelesinde her zaman yanında olduklarını söyledi.

        REKLAM

        İsrail'in Filistin topraklarında yıllardır şiddet uyguladığını belirten İnam, "Gördüklerimiz, yaşadıklarımız karşısında boğazımız düğüm düğüm oluyor. Biz buradayken, bu konuşmayı yaparken 2 milyonu aşkın Filistinlinin üzerine bombalar yağmaya devam ediyor. Binlerce kadın, çocuk bir haftayı aşkın bir süredir bir katliamla karşı karşıya. Sular kesik, elektrik yok, salgın hastalıklar kol geziyor. Hastaneler bombalanıyor." dedi.

        İnam, İsrail'in işgalinin insanlık suçu olduğunu kaydederek, Filistin halkının direnişini meşru ve haklı bulduklarını dile getirdi.

        Bu mücadelenin bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulana kadar devam edeceğine dikkati çeken İnam, "Bu gerçekleşene kadar Filistin halkının eylemleri sonuna kadar meşru olacak ve meşru kalmaya devam edecek." diye konuştu.

        Gruptakiler, konuşmaların ardından meşale yakıp, İsrail aleyhine slogan attı.

        KAHRAMANMARAŞ

        Kahramanmaraş'ta Filistin'e destek gösteri düzenlendi

        Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afşin temsilciliği tarafından Filistinlilere destek amacıyla gösteri düzenlendi.

        Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

        İHH Afşin Temsilcisi Durdu Özkök, burada grup adına yaptığı açıklamada, yıllardır süren işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin şehit edildiğini söyledi.

        Binlerce Filistinlinin evleri ve arazilerinin hukuksuz şekilde işgal edildiğini aktaran Özkök, şunları kaydetti:

        "Gazze'nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail'in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, Siyonist İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Filistin, her geçen gün Siyonist İsrail'in saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Bugün burada ve tüm Türkiye'de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsalı Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi hepimiz için o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bizler buradan Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı herkese haykırıyoruz. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz."

        Grup açıklamanın ardından dağıldı.

        ERZURUM

        Erzurum'da araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar, Gazze'deki hastaneye yönelik saldırıyı protesto etti.

        Lalapaşa Kent Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in saldırısına tepki gösterdi.

        Katılımcılar, Türk ve Filistin bayrakları sallayıp tekbirler getirerek, "Kahrolsun İsrail", "Filistin'e selam", "Katil İsrail" sloganları attı.

        ERZİNCAN

        Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhinde sloganlar attı.

        Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşananların insanlık dışı olduğu ifade etti.

        "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganı atan gruptakiler, zaman zaman tekbir getirdi.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakırda toplanan vatandaşlar, Gazzedeki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı protesto etti. İsrailin abluka altındaki Gazzede el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından harekete geçen vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ile Kayapınar ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde toplandı. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, açıklama yaptı.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, İsrail´in Gazze'de bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırıyı protesto ederek, Filistin'e destek mesajı verdi.

        Tekirdağ´ın Süleymanpaşa ilçesinde bir grup vatandaş, İsrail´in Filistin´de bir hastaneye saldırmasının ardından sokaklara döküldü. Valilik önünde toplanan vatandaşlar `Katil İsrail, Mehmetçik Gazze´ye´ sloganları attı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde İsrail sert dille kınandı. Grup adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Tekirdağ Başkanı Süleyman Çalışkan; yapılan saldırının bir iman değil, vicdan meselesi olduğunu belirtti. Çalışkan, "Vicdan herkeste bulunur eğer imanlı vicdan olursa katmerli güzel insan olur. O yüzden arkadaşlar bunu Türkiye´de dünyada, herhangi bir kliklerin değil, bu Filistin davası. Bugün Filistin olur, öbür gün İsrail olur, öbür gün Suriye olur, öbür gün Türkiye olur. Ama bizim safımız mazlumların yanı. Biz hiçbir zaman zulümden tarafa olmadık. Kişilerden tarafa olmadık, kişilerin sıfatlarından yana olmadık. Kişilerin eylemlerini sorgularız, devletlerin eylemlerini sorgularız. Eğer kişi de devlet de zulüm varsa karşısında vicdan sahibi insanlar vardır. Vicdanımızı diri tutalım" dedi.

        Valilik önünde toplanan vatandaşlar açıklamanın ardından sloganlar atmaya devam etti.

        VAN

        İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından Van'da vatandaşlar, Beşyol Meydanı'nda toplandı.

        Türkiye ve Filistin bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlar, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kahrolsun İsrail", "Gazze'ye selam, direnişe devam" sloganları attı, tekbir getirdi.

        Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi.

        Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verdiği protesto eylemine AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Memur Sen Van İl Temsilcisi Mehmet Uca da katıldı.

        BİTLİS

        Bitlis'te Kazımpaşa İlkokulu önünde toplanan vatandaşlar, oluşturdukları konvoyla Valilik önüne geldi.

        Vatandaşların Filistin bayraklarıyla tekbir getirerek sloganlar attığı eylemde, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

        AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, Bitlisliler olarak hem çok üzgün hem de çok kızgın olduklarını ifade etti.

        Dünyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haricinde hiçbir liderin ses çıkarmadığını belirten Köstekçi, "Dünyada Müslümanların bu kadar zulüm gördüğü başka bir dönem var mı bilmiyorum ama birliğimize ve beraberliğimize bu kadar ihtiyacımız olduğu bu dönemde, tüm dünyanın sus pus olduğu başka dönem yoktur. Bir hukukçu olarak söylüyorum bunun izahı, hukuk düzeninde karşılığı yoktur. Bu zulüm inşallah son bulacak. Zafer inşallah Müslümanların ve inanların olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

        Protesto eylemine, HÜDA PAR İl Başkanı Cengiz Karakaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        MUŞ

        Muş'ta Kent Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti.

        Dev Türk bayrağını açan vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail, yaşasın Filistin", Hamas'a selam direnişe devam", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Kahrolsun siyonizm" sloganları attı.

        Daha sonra dualar edilerek, Kur'an'ı Kerim okundu.

        Bazı vatandaşların göz yaşlarına hakim olamadığı eyleme, AK Parti İl Başkanı Melik Emre, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

        İZMİR

        İzmir'de Konak Meydanı'nda ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan kalabalık, "Katil İsrail", "Aksa Tufanı İsrail'i yenecek", "Ordular Aksa'ya" sloganları attı.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, meydanda yaptığı açıklamada, Kudüs, Ramallah, Batı Şeria, Mescidi Aksa ve Gazze'nin müminlere emanet olduğunu belirterek, "Abdülhamit Han emanetine sahip çıkma zamanımız gelmedi mi?" dedi.

        Hastanelerde son 1 saatte bin kişinin şehit olduğunu ifade eden Saygılı, "Biz buna dur demeliyiz. Allah kıyamet gününde bizleri hesaba çekmeyeceği şekilde dimdik durmayı bizlere nasip etsin. Rabb'im bu yolda şehadet nasip etsin." diye konuştu.

        Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran da İsrail'in toprağa gömülmesinin zamanının gelip geçtiğini söyledi.

        Vatandaşlar daha sonra sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü, okunan duanın ardından dağıldı.

        DENİZLİ

        Denizli'de vatandaşlar ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı'nda toplandı.

        Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren katılımcılar, "Katil İsrail" sloganı attı.

        Filistin'de hayatını kaybedenler için dua okuyup tekbir getiren vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından dağıldı.

        AYDIN

        Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Vatandaşlar, basın açıklaması, okunan dualar ve sonrasında yapılan yürüyüşün ardından dağıldı.

        UŞAK

        Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde vatandaşlar 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda toplandı.

        Ellerinde Türk bayrakları ve Filistin bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlar, slogan atarak ellerinde "İnsanlık Ölüyor Dünya Seyrediyor", "Soykırıma Hayır", "Ümmetin Suskunluğunu Sana Şikayet Ediyorum Ya Rab","Filistin Halkı Yalnız Değildir" yazılı dövizler taşıdı.

        Platform çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları temsilcileri yaptıkları konuşmalarda İsrail'in Gazze'de hastaneye yaptığı saldırıyı kınayarak, insanlığı sağduyulu olmaya davet etti.

        Daha sonra saldırılarda ölen kişiler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

        MANİSA

        Manisa'da İsrail'in hastane saldırısını protesto etmek için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Protestoya, şehirdeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların yanı sıra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Bilal Demir de katıldı.

        Alandaki vatandaşlar, Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için edilen duanın ardından dağıldı.

        BURSA

        İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından Bursa'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

        Türkiye ve Filistin bayraklarıyla meydana gelenler, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Bursa'dan Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları atarken zaman zaman tekbir de getiriyor.

        ESKİŞEHİR

        İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı Eskişehir'de vatandaşlar tarafından protesto edildi.

        Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Alandaki vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için sela okunarak dua edildi.

        İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın, yaptığı konuşmada, İsrail'in 11 gündür gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bir katliam ve dram yaşandığını söyledi.

        Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar da alandaki vatandaşlara hitap etti.

        Protestoya AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şirin Aslan da katıldı.

        BALIKESİR

        İsrail'in abluka altındaki Gazze'de hastaneyi bombalamasının ardından Balıkesir'de vatandaşlar, Zağnos Paşa Camii Meydanı'nda toplandı.

        Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için sela okunarak dua edildi.

        Alandaki vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

        KÜTAHYA

        Kütahya'da Zafer Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, hastane saldırısı nedeniyle İsrail'i protesto etti.

        Atatürk Bulvarı'nda yürüyüşe geçen grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Yürüyüş sonunda saldırıda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü İrfan Açık dua etti.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'de aralarında İHH, Türkiye Gençlik Vakfı, Eğitim Bir Sen, Cihannüma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği'nin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İskele Meydanı'nda toplandı.

        Üzerinde "Fetih Yürüyüşü" yazılı pankart taşıyan protestocular, İskele Meydanı'ndan Kordonboyu'ndaki Truva Atı'na yürürken "Kahrolsun İsrail", "Gazze'ye selam direnişe devam", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa", "İnsanlık uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

        İHH İnsani Yardım Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için alanlarda olduklarını dile getirdi.

        BİLECİK

        Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saldırı nedeniyle İsrail'e tepki gösterdi.

        Milli İrade Platformu adına Tahir Karaaslan açıklamada bulundu.

        Karaaslan, Filistinlilere desteklerini ilan etmek için toplandıklarını belirterek, saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.

        Ayrıntılar gelecek...

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ