Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Özüner, yaptığı açıklamada, Konya Tarım Fuarı'nda yeni ürünlerini tanıttıklarını söyledi. Çiftçinin alım yapmadan önce fuarda ürünü görmek, değerlendirmek ve orada karar vermek istediğine işaret eden Özüner, TürkTraktör'ün fuarlara yeni ürün ve kampanyalarla katıldığını vurguladı.

"HEM İÇ PAZAR HEM DE İHRACAT İÇİN ÜRÜN GELİŞTİRİYORUZ"

Özüner, Konya Tarım Fuarı'nda Türkiye'de ilk defa üretilen yarı otomatik şanzımanlı traktörü tüketici ile buluşturduklarını anımsatarak, şunları dile getirdi:

"Otomobillerde duyduğumuz yarı otomatik şanzıman, bu traktörde var. Yarı otomatik şanzımanlı traktörün en büyük özelliği yerli olması. Hem iç pazar hem de ihracat için ürün geliştiriyoruz. Geçen yıl ihracatta yüzde 20 büyüdük. Türkiye'nin 2018 yılında traktör ihracatının yüzde 91'ini TürkTraktör yaptı. 2018'de yurt dışı pazarlara 14 bin 500 traktör sattık. İhracatımız ağırlıklı Avrupa ve ABD pazarlarına yönelik. İhracatta bu yıla da iyi başladık. Bu yılki hedefimiz geçen yılın üzerinde bir performansla kapatmak."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ