Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Twitter Türkiye'ye temsilci atandı mı? Son dakika: Kritik süre dolmak üzere - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Twitter’ın Türkiye’deki sosyal medya düzenlemesi gereği temsilci atadığı yönündeki gelişmelerin henüz gerçeklik kazanmadığı öğrenildi.

        Konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan edindiğimiz bilgiye göre sosyal ağ Twitter henüz Türkiye için yasal temsilci atama işlemini gerçekleştirmedi.

        'SÖZLÜ İFADE İLETİLDİ'

        HABERTÜRK olarak Bakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Twitter son olarak bu ay içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, Türkiye’de temsilci atama yönünde sözlü ifadelerini iletti. Ancak henüz şu ana kadar bu konuda resmi bir adım atılmadı.

        REKLAM

        Eğer önümüzdeki birkaç haftalık süreçte de temsilci atama konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilemezse, şu anda reklam yasağı kapsamında olan Twitter’ın Nisan ayının ikinci yarısından itibaren bant genişliğinin yüzde 50 oranında daraltılmasının resmen gündeme alınacağı öğrenildi.

         İşte 'kuşu' ürkütmeyen tablo!
        İşte 'kuşu' ürkütmeyen tablo! Haberi Görüntüle

        Twitter’ın Türkiye’deki avukatı olan Gönenç Gürkaynak da son durum ile ilgili olarak şu paylaşımı yaptı:

        “Sayın basın mensupları: Twitter'ın Türkiye'de temsilci atayıp atamadığı konusu müvekkile ait bir konu. Serbest avukat olarak herhangi bir müvekkilimin konusu üzerinde hiçbir zaman basına açıklama yapmadım, yapmıyorum. Çok sayıda telefon aldığım için, topluca affınıza sığınıyorum.”

        NİSAN'DA BANT GENİŞLİĞİ YÜZDE 50 DARALTILABİLİR

        Hatırlanacağı üzere geçen yıl yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi kapsamında temsilci atamayan sosyal ağ sağlayıcıları için önce idari para cezası uygulanmış, ardından 19 Ocak 2021’de Twitter’a reklam yasağı getirilmişti.

        Düzenlemeye göre reklam yasağının ardından da temsilci atamayan sosyal ağlara, 3 aylık süreninin ardından bant genişliğinin daratılması işlemine başlanacak. Buna göre Twitter için süre Nisan ayı ortasında dolacak. Yasal sürenin dolmasının ardından yapılacak olan resmi tebligat ile birlikte Twitter, Türkiye’de yüzde 50 bant genişliği kısma cezasıyla karşı karşıya kalacak.

        Eğer Twitter temsilci atamak için süreci başlatmazsa, Türkiye'deki kullanıcıların Twitter'a erişimini yarı yarıya yavaşlatacak olan bu yeni adımın, Nisan ayının ikinci yarısında gerçeklemesi bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ