Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde 24'üncü yıl
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 27 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile 20'ye yakın sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla sinemaseverlerle buluşacak.

        REKLAM

        Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece çevrimiçi yapılabilen festival, bu yıl 27 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi gösterimlerle, 4 Haziran - 11 Haziran tarihleri arasında ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ve CerModern Açık Hava Sineması'nda Başkentlilerle buluşacak.

        Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan festival, 27 Mayıs Perşembe günü saat 11'de Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğinde Gençlik Parkı'nda düzenlenecek basın toplantısıyla start alacak. Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, ABB TV'den canlı olarak yayınlanacak basın toplantısıyla tanıtılacak.

        REKLAM

        Ankara Kent Konseyinin paydaşlarından biri olan Uçan Süpürge Vakfı tarafından 1998'den bugüne kadar düzenlenen festival, dünyaca ünlü kadın yönetmenlerin eserlerinin tanıtıldığı, kadının çağdaş dünyadaki önemi ve değerini vurgulayan filmleri Başkentli sanatseverlerle buluşturuyor.

        'Araftan Çıkmak' temasıyla düzenlenen 24'üncü Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin sinemadaki kadın emeğinin önemini vurgulamak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüller, 4 Haziran'da Ankara'da düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

        Bu yıl 'Onur Ödülleri'; Nur Sürer ve Zuhal Olcay'a, 'Bilge Olgaç Başarı Ödülleri'; Ayta Sözeri, Demet Evgar, Ekin Fil ile Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün'e, 'Genç Cadı Ödülü' ise oyuncu Ahsen Eroğlu'ya verilecek.

        REKLAM

        Hayata geçirdiği projeler ile kadının toplumdaki yerini ve önemine yönelik farkındalık hareketlerini destekleyerek kadın dostu belediyeciliğin öncüsü olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, 24'üncü Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern Açık Hava Sineması'nda gösterilecek filmlere teknik altyapı desteği de sağlayacak.

        Başkent'in dört bir yanındaki billboardlarla festivalin tanıtımını gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, tüm sinemaseverleri Türkiye dahil 33 ülkenin katıldığı festivali izlemeye davet edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ