Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'deki Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki Space X tesislerine gönderilen Türksat 6A, bu gece Türkiye saati ile 00.20'de yörüngesine fırlatılacak.

Read more!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, ABD'de Florida eyaletindeki uzay üssünden Habertürk'te Mesut Yar'ın sorularını canlı yayında yanıtladı.

"İlk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6/A bu gece fırlatılacak" diyen Bakan Uraloğlu'nun Habertürk'e yaptığı değerlendirme şöyle:

"BİRKAÇ DAKİKA ÇOK KIYMETLİ"

Uydumuz fırlatılmaya hazır halde. Zorlu bir süreçle buraya geldik. Burada arkadaşlarımız var. Hava şartları gayet güzel, fırlatmaya engel durum yok. Yaklaşık 1,5 saate yakın vaktimiz var. Türkiye saati ile 02.00'de süreçte başlamış olacak. Birkaç saat içinde fırlatılmış olacak. Birkaç dakika çok kıymetli bizim için. Roketin ayrılacağı andan itibaren 70. dakikada sinyal aldık mı emin olacağız. Heyecanla takip ediyoruz.

"5 MİLYAR İNSANI KAPSAYACAK"

Dünyanın ve ülkemizin haberleşme uydularına ihtiyacı olsun. Gerek yerli olsun gerek yabancı olsun. Her türlü askeri sivil haberleşme uydular vasıtasıyla yapılıyor. Şu anda uzayda 5 aktif haberleşme uydumuz var. Her uydunun yaklaşık 15 yıl ömrü var. 15 yıl bittiği zaman yeni uydularla sürdürebilirliği sağlamanız gerekir. Hem gelişmiş teknoloji hem de daha fazla insanı kapsayacak. Bu devreye girdiği zaman yaklaşık 5 milyar insanı kapsayacağız.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ