Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversite boş kontenjanlar 2022 açıklandı mı? ÖSYM ile YKS üniversitelerin boş kalan kontenjan listesi açıklandı mı? Boş kontenjan sorgulama nasıl yapılıyor?
        1

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından üniversite tercihlerine dair açıklamalarda bulundu. Özvar, açıklamasında üniversite boş kontenjanlarını da duyurdu. İşte üniversite boş kalan kontenjanları hakkında merak edilen bilgiler...

        2

        "KKTC HARİÇ KONTENJANLARIN YÜZDE 99'U DOLDU"

        YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu: YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının % 99’u doldu.

        3

        "BOŞ KONTENJAN 13 BİNE DÜŞTÜ"

        KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl 164 bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştü.

        Barajın kaldırılması ve sınav süresinin uzatılması gibi değişiklikler, üniversitelerimizi daha ulaşılabilir hale getirdi. Önümüzdeki yıllarda da daha kapsayıcı bir sisteme geçerek kamu kaynaklarının etkin kullanımı için planlamalarımıza devam edeceğiz.

        4

        "AÖF HARİÇ 850 BİN ADAY YERLEŞTİ"

        Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği konusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ