Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Üniversite tercihleri ne zaman ve hangi tarihte bitiyor, son gün ne zaman? 2022 YKS üniversite tercihleri nasıl ve nereden yapılır? ÖSYM YKS tercih kılavuzu
        1

        Üniversite tercihlerinin başlamasıyla YKS tercih kılavuzu araştırılıyor. Milyonlarca adayın gündeminde üniversite tercih tarihleri yer alıyor. Aldıkları puana ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar "Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?" sorusuna yanıt arıyor. İşte YKS üniversite tercihleri hakkında merak edilenler...

        2

        YKS KILAVUZU YAYIMLANDI!

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS tercih kılavuzu yayımlandı.

        ÖSYM "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 Temmuz 2022 tarihinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

        2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

        YKS Tercih Kılavuzu

        3

        YKS TERCİHİ NEREDEN YAPILIR?

        Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

        4

        YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

        Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan türünde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

        Yine kılavuz ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları tercihlerde belirleyici olacak.

        YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

        2022 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        6

        YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başladı.

        Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.