Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ünlü markaların beynin farklı bölgelerini hedef aldığını biliyor muydunuz? İşte markaların ilginç pazarlama teknikleri...
        1

        Renklerin psikoloji üzerindeki etkilerinden birçoğumuz haberdarız. Korteks bölgelerimizin işlevleri üzerinde de son yarım yüzyıldır parça parça bilgilerimiz bulunuyor. Beynin gizemli kısımlarını keşfettikçe ilerleyen yıllarda nöropazarlamayı hayatımızda daha fazla duymaya başlayabilmemiz mümkün görünüyor.

        2

        Markalaşma sadece insan zihni sayesinde var olur. Markalar, zihinleri ne kadar iyi harekete geçirdiklerine bağlı olarak kazanır ya da kaybederler. Günümüzde büyük çaplı markalaşmayı başarmış markalar bunu biliyorlardı ve logolarını ve reklamlarını buna göre şekillendirdiler. Bunlardan birçoğu hedeflerinde fazlasıyla ise başarılı oldu. İşte dünyaca ünlü markaların insan zihninde hedefledikleri ve harekete geçirmeyi başardıkları alanlar…

        3

        Schweppes – Hipokampus

        Köpüren bir sesin uyarıcılarını kullanarak, soğuk bir gazozu açmanın nasıl bir olduğuna dair hafızanızı tetikler. (Sizi susatırlar)

        4

        McDonals – Oksipital lob

        Parlak/boylu yol kenarı işaretleri, ünlü ‘M’ harfi ve renkleriyle görsel sistemleri uyarır.

        5

        IKEA – Limbik sistem

        Eşyalarınızı kendiniz monte etmek zorunda olduğunuz için eşyayla duygusal bağ oluşturmanıza sebep olur. (Marka sadakati oluşturur)

        6

        Nike – Koku alma soğanı

        Nike mağazaları sizi daha pahalı ayakkabı tasarımlarına yönlendirmek için karışık bir çiçek kokusu kullanır. (Satışları teşfik etmek)

        7

        Starbucks – Prefrontal Korteks

        Bilgisayarınızı ya da telefonunuzu masalara yerleştirerek daha uzun süre kalmayı (daha fazla harcama yapmayı) tercih edersiniz.

        8

        Gucci – Motor Korteks

        Alışveriş yapmadan önce sizi sırada beklemeye zorlar (gerilim), ürünlerine verdiğiniz değeri yükseltir çünkü beklemek için zaman harcarsınız.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ