Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzmanlar öneriyor, evde uygulayabilirsiniz: İşte ishali kesen 10 besin! - Sağlık haberleri
        1

        Yaşadığınız ishal durumunda, ishalde yenmesi gereken yiyecekleri tüketerek bağırsaklarınızı eski sağlığına kavuşturabilirsiniz. Uzmanların da önerisiyle, bağırsak işleyişinizi normale döndürmek için tüketmeniz gereken 11 besini sizler için derledik.

        2

        YOĞURT

        Yoğurt bağırsak florasını düzenler ve ishali keser. Özellikle ev yapımı yoğurdunuz var ise, uzmanlar bunu tüketmenizi önermektedir. Ev yapımı yoğurt ishali kısa sürede kesecektir.

        3

        MUZ

        İshal olunca akla gelen ilk besin muzdur. Potasyum bakımından zengin olan muz, mideye zarar veren bakterilerin oluşumunu engeller. Vücudun kaybettiği potasyumunu da geri kazanmasını sağlar.

        4

        KEÇİBOYNUZU

        E vitamini ve kalsiyum deposu olan keçiboynuzu ishali kesmek için oldukça etkilidir. Uzmanlar yoğurt içerisine karıştırılıp tüketilmesini önermektedir.

        5

        ELMA

        Elma içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemi bozukluklarını düzenlemek için oldukça etkili bir besindir.

        6

        HAŞLANMIŞ PATATES

        İshalden kurtulmak için patatesi haşlayarak ve tercihe göre biraz tuz atarak tüketebilirsiniz. Patates hem ishali kesecek hem de bağırsaklarınızı yormadan sizi tok tutacaktır.

        7

        ŞEFTALİ

        Aynı muz gibi postasyuma sahip olan şeftali, ishali kesen besinler arasında yer alıyor. Sindirim sistemini düzenleyen şeftali aynı zamanda size enerji verecek.

        8

        YAĞSIZ MAKARNA

        Hem pratik hem de ishali kesen besinler arasında haşlanmış makarna bulunuyor. Muhtemelen her ishal olan kişinin aklına ilk gelen tariflerden biridir. İshaliniz var ise kolaylıkla bu tarifi yapabilirsiniz. Hem midenizi rahatsız etmeyecek hem de ishali hafifletecektir.

        9

        HAŞLANMIŞ TAVUK

        İshal olduğunuz günlerde protein ve mineral ihtiyacınızı haşlanmış tavuk ile karşılayabilir, suyundan da çorba yapabilirsiniz.

        10

        YAĞSIZ PİRİNÇ

        Düşük lifli besinler arasında olan pirinci bir süre sıcak suyun içerisinde bekletip yağsız şekilde pişirerek tüketin. Hatta beklettiğiniz pirincin nişastalı suyunu da için.

        11

        LİMONLU KAHVE

        Halk arasında denenen yöntemlerden biri olan limonlu kahve, ishali keser. Kullanılması gereken kahve ise türk kahvesidir. Bunun için bir tatlı kaşığı kahve üzerine limon sıkılıp yenmelidir.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ