Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van'da kayak ve karda termal havuz keyfi bir arada yaşanıyor
        1

        Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden Çaldıran'da, yer altı sıcak su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla geçen yıl termal tesis projesi hayata geçirildi.

        2

        Yer altından sıcaklığı 90 dereceye kadar ulaşan suyun çıktığı Ayrancılar Mahallesi'nde 30 bin metrekarelik alana kurulan ve jeotermal su kaynaklarıyla ısıtılan tesis, zemini çakıl ve kumla desteklenen 2 bin 500 metrekarelik Van Gölü şeklindeki açık havuzuyla da dikkati çekiyor.

        3

        Bazı ziyaretçiler, tesisin yanındaki pistte kayak yaparken, bazıları da 1,5 metre derinliğindeki açık havuzda yüzerek eğleniyor.

        4

        Otelin insan kaynakları müdürü Berrin Alara Gezici, Türkiye'nin en soğuk ilçelerinden birinde hizmet verdiklerini söyledi.

        5

        Termal keyfi ve kayak hizmetini aynı anda sunan ender tesislerden biri olduklarını dile getiren Gezici, "Otelimiz günübirlik ve konaklama şeklinde bir yıla aşkın süredir hizmet veriyor.

        6

        Tesisimizde kadın, erkek ayrı 2 kapalı havuz, bir de 2 bin 500 metrekarelik Van Gölü şeklindeki açık havuz bulunuyor. Burada ziyaretçilerimiz hem kayak yapıp hem de termal havuzlarda ısınabiliyor" diye konuştu.

        7

        Karla kaplı alanda termal havuza giren vatandaşlardan Adem Bedircan da soğuk havada sıcak suyla dolu havuzda yüzmenin keyfini yaşadığını belirtti.

        8

        Hava sıcaklığının çoğu zaman sıfırın altında seyrettiğini anlatan Bedircan, "Hava soğuk olsa bile termal su çok sıcak. Keyifli oluyor. Suyun içindeyken dışarıdaki soğuğu hissetmiyoruz" dedi.

        9