Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Venedik'teki Büyük Kanal'ın suyu yeşil renge büründü

        İtalyan İtfaiyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyük Kanal’ın tarihi Rialto Köprüsü yakınlarındaki kısmı sabah saatlerinde fosforlu yeşil bir renge büründü.

        Basında yer alan haberlerde, sabah saatlerinde vatandaşların polise durumu bildirmesi sonrasında Venedik Emniyet Müdürlüğü’nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirildiği, suyun renginin yeşile dönmesinin nedeninin tespit edilmesi için Büyük Kanal'dan su örneklerinin alındığı belirtildi.

        Bu arada, ülkede son dönemde iklim aktivistlerinin, tarihi çeşmelere kömür bazlı sıvı dökerek eylemler gerçekleştirdiği anımsatılan haberlerde, Büyük Kanal'ın suyunun yeşil rengine dönmesinin nedeninin araştırıldığı ve iklim aktivistlerinin eylemi sonucu olup olmadığına dair henüz bir bilgi olmadığı kaydedildi.

        REKLAM

        Yerel yetkililer inceleme sonucunda kanalın yeşile dönüşmesinin, atık su şebekelerini test etmek için kullanılan toksik olmayan bir maddeden kaynaklandığı sonucuna vardı.

        Veneto Çevre Önleme ve Koruma Bölge Ajansı'na (Arpav) göre analizler 'alınan örneklerde floresin varlığını' gösterdi. Arpav, maddenin kaynağını belirtmeden, sonuçların 'analiz edilen örneklerde toksik unsurların varlığını göstermediğini' söyledi.

        İtfaiye yetkilileri, söz konusu renk değişiminin halk sağlığını tehlikeye atacak bir durum içermediğini aktardı.

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ