Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Atakaş Hatayspor Volkan Demirel'den Taner Savut'a büyük vefa! Kızının mezuniyet törenine katıldı - Atakaş Hatayspor Haberleri
        1

        Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk deprem felaketinde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti.

        2

        Taner Savut, 12 yaşında İzmirspor altyapısında futbol kariyerine başlamış ve 48 yıllık spor hayatı, Hatay'daki depremle sona ermişti.

        3

        Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, çalışma arkadaşını unutmadı.

        7

        TANER SAVUT KİMDİR?

        Türk sportif direktör ve eski futbolcu Taner Savut 10 Ağustos 1974 tarihinde dünyaya geldi.

        8

        Rizeli bir ailenin çocuğu olarak İzmir'de doğan Taner Savut, kariyerine 1994 yılında memleketi olan İzmirspor'da başladı ve 1997'de Fenerbahçe'ye katıldı.

        9

        Taner Savut, tek Avrupa maçını o yıl 29 Eylül'de oynadı ve kendi sahasında UEFA Kupası ilk turunda CSA Steaua Bucuresti'ye 2-1 yenildi.

        10

        Taner Savut, 1999'da Süper Lig takımlarından Göztepe'ye ve bir yıl sonra Siirtspor'a transfer oldu. 6 Mayıs 2001'de Gençlerbirliği karşısında 3-0 galibiyet aldı. Daha sonra 2011 yılına kadar Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor'da forma giydi.

        11

        Savut, Temmuz 2022'de Hatayspor'a Sportif Direktör olarak katılmadan önce Manisa'da sportif direktörlük yapıyordu.

        12

        2023 Gaziantep-Kahramanmaraş depremlerinde Antakya Rönesans Rezidans isimli sitede yaşıyordu. 6 Şubat 2023 tarihinden 20 Şubat 2023 tarihine kadar haber alınamadı.

        13

        20 Şubat 2023 tarihinde Adana'da bir ailenin kendi akrabası sanıp götürdüğü ve olmadığını anlayınca Savut'un ailesine haber vermesi ile yapılan dna testinde kardeşinin dna'sıyla %90 eşleşmesiyle cansız bedenine ulaşıldı.

        14

        Hatayspor, 21 Şubat 2023 tarihinde yaptığı açıklamayla Savut'un hayatını kaybettiğini doğruladı.

        15

        Kulüpten yapılan açıklamada, "Başımız sağ olsun. Sportif Direktörümüz Taner Savut'u kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Hocamıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Seni unutmayacağız Taner hoca. Mekanın cennet olsun. Her zaman kalbimizdesin." ifadelerine yer verildi.