Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yarıyıl tatili kaç gün? 2022 Sömestr (yarıyıl) tatili ne zaman bitecek?
        1

        Bugün itibarıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini aldılar ve birinci dönem sona erdi. Bu dönem yüz yüze eğitim gören öğrenciler karnelerini de fiziki olarak elden aldılar. Peki, Yarıyıl tatili kaç gün? 2022 Sömestr (yarıyıl) tatili ne zaman bitecek? İşte 15 tatil hakkında merak edilenler...

        2

        YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BİTECEK?

        Pandemi nedeniyle verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılmıştı. Yarıyıl tatilinin 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanmasının ardından öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okullarda olacak.

        İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

        3

        İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

        2. dönem ara tatili 11-15 Nisan gerçekleştirilecek.

        4

        2022 YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI, KAÇ GÜN SÜRECEK?

        Koronavirüs Omicron varyantı vakalarının artışı nedeniyle geçtiğimiz günlerde yarıyıl tatilinin öne alınması ve süresinin uzatılmasına ilişkin çeşitli tartışmalar gündeme gelmişti.

        Ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu süreçte elektronik takip sistemi oluşturduk ve verilere bakarak konuşuyoruz. Dolayısıyla şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Dolayısıyla hiçbir sıkıntı olmadan 7 Şubat tarihinde aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam etmek için okullarımızı açacağız" dedi.

        5

        TATİLDE ÖDEV YOK

        İstanbul’un Esenler ilçesinde açılacak olan Tuna Eğitim Vadisi Temel Atma Töreni’ne katılan Bakan Özer, öğretmenlerden yarıyıl tatili için öğrencilere ödev vermemelerini istedi. Bakan Özer şunları söyledi:

        6

        “Öğretmenlerimiz beklenenin çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip oldular. Onun için ben eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah Cuma günü iki haftalık yarıyıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var. Öğrencilerimize bu hafta içerisinde ödev verilmesin. Özellikle eğitime yeni başlayanlar hariç diğer öğrencilerimizin hepsi bu bir yıllık aradan sonra ilk aylarda eğitim öğretime başlama konusunda gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu beş aylık yoğun eğitimden sonra onların da iki hafta dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içerisinde öğrencilerimize ödev vermeyecekler. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah.”

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ