Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda 90'ların modası!
        1

        90'lı yıllar, 80'ler ve 2000'ler arasına sıkışmış, modern ve geleneksel çizginin birbirine karıştığı hatırlanmak istenmeyen kıyaferleriyle yaşandı ve bitti.

        2

        Pek çok ünlünün henüz 'tıfıl' olduğu o yıllarda karizmatik olmanın ölçüleri parlaklık ve tuhaf saç modelleriydi... Poz vermekten bile utanarak yere bakan masum Justin Timberlake de o yıllardan nasibini alan ünlülerdendi....

        3

        Tabi gelmiş geçmiş en yakışıklı erkeklerden kabul edilen Brad Pitt de dönemin kot çılgınlığının bir parçası olmuş ilginç kesim saçlarıyla objektiflere bu pozları vermişti. Zira dönemin bahçıvan tulumlarının temsilcisi de Tupac Overalls'tı.

        4

        Günümüzde spora, okula böyle gittiğinizi, sokağa böyle çıktığınızı düşününce komik geliyor ama o dönemin ikoncanları rengarenk ve kotlu bir moda akımına kapılmışlardı.

        5

        Henüz fantastik dizilerin hayal bile olamadığı o yıllarda Türkçe'ye 'Şöhret Peşinde' olarak çevrilecek olan, Saved by the Bell Cast, isimli gençlik dizisi karakterleri ve kıyafetleri 80 sonları ve 90'lı yılların idollerini oluşturdu.

        6

        Ve saklanması gereken fotoğraflar 90'lı yıllarda çekildi...

        7

        Kim der ki bu adamın peşinde milyonlarca kadın koşacak? Justin Timberlake hala 90'larda olsaydı onu beğenen kadın olur muydu? Bu bilinmez ama Justin de o dönemlerin stil gözlükleri, kıvırcık boyalı saçları ve 90'ların en modern saç kesimi ayrıca parlak küpesiyle objektiflere poz veren ünlüler kervanındaydı...

        8

        Ben Efsaneyim olarak Türkçe'ye çevirilen I am Legend gibi onlarca filmin seksi başrol oyuncusu, milyonlarca kadının sevgilisi Will Smith, pembe şapkasıyla 90'ların en ciciş örneklerinden birini oluşturuyordu.

        9

        Kim derdi ki Ethan Williams bel çantası takıp poz verebilir diye? Evet, 90'lı yıllar hayatımıza kase saç kesimi, yüksek belli pantolon modasının devamını ve bel çantalarını da katmıştı.

        10

        İnsanların papağandan bile daha renkli olduğu 90'lı yıllarda 80'lerin esintisi sürerken arada kalmışlığın da esintileri beliriyordu.

        11

        Saç kesimi, bahçıvan, taytlar derken hayatımıza bir yenilik daha girdi, bilgisayar... Günümüzde neredeyse bilgisayarsız ev yok ama o zamanlar evde bilgisayarı olan ev, zengin eviydi.

        12

        East 17'nin yakışıklı erkekleri... Belki de dönemin en asi ve 2000'lere en yakın kostümlerini onlar giyiyorlardı...

        13

        90'lar keşke fotoğraf makinesi olmasaydı dedirten yıllardı...

        14

        Yüksek belli pantolonlarıyla renkli kombinler, kıyafetlerin üzerinde büyük simgeleriyle 90'lar, 80'ler modasından bir şeyler alarak hızla günümüze doğru koştu...

        15

        Rihanna'nın bile yaptığı Bantu Knots saçlar da 90'ların getirisiydi... Ama her şeye rağmen herkesin rengarenk ve farklı farklı göründüğü 90'lar unutulmayacak moda akımıyla tarihe kazındı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ