Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER/PARTİ

        19.03.2016

        ■ Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı konserlerinde, bu yıl caz gitaristleri anılıyor. Seri, bu akşam saat 22.30’da caz gitaristlerinin en büyük ilham kaynaklarından biri olan Wes Montgomery gecesiyle Salon’da devam ediyor.

        ■ Volkswagen Arena sahnesi, saat 20.00 itibarıyla Büyük Ev Ablukada’nın ‘Fırtınayt’ projesine ev sahipliği yapacak.

        ■ Emmy ödüllü gitar virtüözü Roni Benise’in yaratıcısı olduğu ihtişamlı gösteri Benise: The Spanish Guitar, haftanın öne çıkan etkinliklerinden biri... Gösteri 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde...

        ■ Pera Müzesi’nin klasik müzik konser serisi Klasik Cumartesi devam ediyor. Müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlenen ve farklı disiplinlerden de beslenen serinin üçüncü konserinde piyano sanatçısı Can Okan, saat 17.00’de sahnede olacak.

        ■ Türk halk müziğinin iki usta ismi, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 20.30’da İş Sanat sahnesinde olacak.

        ■ Yıllardır sahnede seyircisiyle buluşan Nuri Harun Ateş’in eğlenceli rengârenk şovu bir albümle dinleyicisinin evine taşınıyor. Kendi şarkılarından pop klasiklerine, operadan Türk sanat müziğine uzanan repertuvarı ile Kafası Karışık Kontrtenor, ilk albümünden şarkılarla 23.00’te garajistanbul sahnesinde olacak.

        ■ Pera Palace Hotel Jumeirah, ‘Cumartesi Konserleri’nde saat 11.00 itibarıyla Ayşegül Kuş Durakoğlu’nu ağırlayacak.

        ■ Arsu Sahne bahar konserlerinde, saat 18.00’de piyano sanatçısı Toros Can’ın resitaline ev sahipliği yapacak.

        ■ Deniz Leone’nin 18 Mart 1915 Çanakkale şehitlerine ithafen gerçekleştireceği opera resitali, saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde izlenebilir. ■ Hayko Cepkin, ‘Akustik’ konserleri kapsamında saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde bir konser verecek.

        ■ ‘Music On The Bridge’ konserler serisi kapsamında, Can Gox saat 19.00’da Palladium Ataşehir’de 1. Kat Köprü’de bir konser verecek.

        ■ Deniz Tuzcuoğlu, 80’lerin eğlenceli ve hit rock parçalarına ağırlık veren konserlerine devam ediyor. ‘80’ler Rock Party’, 22.30’da Kadıköy Shaft Club’da...

        ■ Sevilen şarkılarıyla Pinhani, 21.00 itibarıyla Mall of İstanbul MOİ Sahne’de bir konser verecek.

        ■ Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, saat 20.00 itibarıyla İslam Manafov piyano resitaline ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        ■ Keman sanatçısı Zeynep Simge Acunaz ve piyanist Şeniz Duru, saat 20.00 itibarıyla Mozarthaus’ta sahnede olacak.

        İZMİR

        ■ Piotr Baron Quintet, 23. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Mabel Matiz, sevilen şarkılarıyla 21:00 itibarıyla Container Hall sahnesinde olacak.

        ■ Levent Yüksel, başarılı repertuvarıyla, 23.00 itibarıyla Ooze Venue sahnesinde olacak.

        20.03.2016

        ■ Ülkemizde büyük bir hayran kitlesi edinen Pink Martini grubunun solisti Storm Large, American Songbook klasiklerinden Broadway’in en gözde aşk şarkılarını ve rock müziğin hafızalardan silinmeyen klasiklerini kendine has yorumuyla seslendirdiği ilk solo ‘La Bonheure’ ile İş Sanat’a konuk oluyor. Konser saat 20.30’da.

        ■ Siemens Ev Aletleri ile Kahvaltı ve Caz keyfi Sait Halim Paşa Yalısı’nda devam ediyor. Çağıl Kaya Quintet, 10.30’da sahnede olacak. 21.03.2016

        ■ İran’ın güçlü yorumcuları arasında gösterilen Ramin Farhangniya, 21.30 itibarıyla Babylon sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

        ■ İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği ‘Parlayan Yıldızlar’ serisinin bu ayki konukları, çellist Cansın Kara ve obua sanatçısı Gülin Ataklı olacak.

        22.03.2016

        ■ Deneyimli tiyatro müzisyeni Çiğdem Erken, ‘Sahnelerden Aşk Şarkıları’ özel etkinliğiyle 20.30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu sahnesinde...

        ■ Teoman, Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında, 21.00 itibarıyla Zorlu Performans Sanatları MerkeziAna Tiyatro sahnesinde olacak.

        ■ Caz şarkıcısı Şenay Lambaoğlu, 21.30 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde olacak.

        ■ CRR Senfoni Orkestrası, flüt virtüözü Philippe Bernold’un şef ve solistliğinde 22 Mart Salı akşamı saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda sahne alıyor.

        23.03.2016

        ■ Akbank Sanat, 20.00 itibarıyla trompette Verneri Pohjola; piyanoda Aki Rissanen’in performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ George Dalaras, Şef Hakan Şensoy yönetiminde; 20. sanat yılını kutlayan Millî Reasürans Oda Orkestrası eşliğinde 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnede olacak.

        ■ İhtiyaç Molası, 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir konser verecek.

        ■ Bronx Pi Sahne, 21.00’de Meluses konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Elektronik dans müziğinin Oscar’ları olarak bilinen ‘DJ Awards’’ta Tech House DJ ödülünü alan Hot Since 82, Klein’da set başında olacak.

        ■ ‘İstanbul’dan Anadolu’ya Seslerin Cemî’ başlıklı özel programlarıyla sazlarını gönül tellerinin akorduna çeken iki büyük usta Coşkun Karademir ve Özer Özel, 20.00’de CRR sahnesinde olacak.

        ■ Okay Temiz ve İsveç’te kurduğu caz grubu Oriental Wind, 21.30’da Babylon sahnesinde olacak.

        ■ Leman Sam, sevilen şarkılarıyla 21.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde bir konser verecek.

        ■ Jehan Barbur, 22.00’de KadıköySahne’de olacak.

        ANKARA

        ■ Duo Salvatore Lombardi (flüt) ve Giulio Tampalini (gitar), ODTÜSanat 17 Festivali kapsamında 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu’nda bir konser verecek.

        ■ Soprano Demet Gürhan ve piyanist Ceren Topuz Uğuz, barok dönem aryalarının sevilen örneklerinden derledikleri programla Mozarthaus sahnesinde olacak.

        ■ Can Gox, 21.30’da Noxus sahnesinde olacak.

        BURSA

        ■ Gökçe Kılınçer, retro pop tarzındaki albümünden şarkılarıyla 22.00’de Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Bengü, 22,02 sahnesinde olacak. 24.03.2016

        ■ Amerikalı davulcu ve besteci Mark Guiliana Jazz Quartet, 21.30’da Salon’da bir konser verecek.

        ■ Roxy Müzik Günleri’nin 20’incisi Roxy’de gerçekleşecek Fırat Tanış konseri ile devam ediyor.

        ■ Duo Blanc; Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, dört el piyano resitali ‘İstanbul; Doğu ile Batı’nın buluştuğu nokta’, 21.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde...

        ■ Beatles tribute grubu Meat the Beatles konseri, 22.00’de Dorock XL sahnesinde olacak.

        ■ Yüzyüzeyken Konuşuruz, 21.30 itibarıyla Babylon Bomonti’de bir konser verecek.

        ■ Yinon Muallem, ‘Meeting of Hearts’ projesiyle CRR Konser Salonu’nda olacak.

        ■ Bronx Pi Sahne, 21.00’den sonra Indie-elektronika müzik prodüktörü Glass ve Fuji Kureta performanslarına ev sahipliği yapacak.

        ■ BaBa ZuLa, eğlenceli sahne performansıyla 22.30’da KadıköySahne’de bir konser verecek.

        ANKARA

        ■ Büyük Ev Ablukada ‘Fırtınayt’ projesiyle 20.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Zakkum, 22.00’den sonra IF Performance Hall’de bir konser verecek.

        25.03.2016

        ■ Dünya müziği topluluğu Alcalica, 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde bir konser verecek.

        ■ Dandadadan, 22.00’den sonra Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Portekiz’li fado sanatçısı Misia, yeni albümü ‘Para Amalia’nın dünya turnesi kapsamında, 20.00’de CRR sahnesinde olacak.

        ■ Babylon Bomonti, Hollandalı kolektif Noisia konserine ev sahipliği yapacak. Sıra Midnight Session’a gelince, sahne Mumdance’in olacak.

        ■ Bandista, 22.00 itibarıyla Coop sahnesinde olacak.

        ■ Kord Vokal, 22.00 itibarıyla garajistanbul sahnesinde olacak.

        ■ Hande Yener, 21.00 itibarıyla Mall of İstanbul MOİ Sahne’sinde bir konser verecek.

        ■ Birsen Tezer, sevilen şarkılarıyla 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        YEME İÇME MEKÂN

        ■ Beş yıldızlı otel kalitesi, ev sıcaklığı, sakin, huzurlu bir ortam, leziz yemekler Moda’da yer alan Juliet Rooms’ta konuklarını bekliyor. Keyif ve konforun bir arada sunulduğu otele; konaklamanın yanı sıra kahvaltı ya da günün herhangi bir öğününde bol seçenekten oluşan menünün tadını çıkarmak için uğrayabilirsiniz. Dekorasyonundan müziklere, oda hizmeti ve yemek servisine kadar kaliteli bir hizmet sizi bekliyor.

        ■ Makaron ve pastalarıyla olduğu kadar yemekleriyle de öne çıkan Fauchon Paris, mönüsüne eklediği yeni lezzetleriyle birbirinden leziz ve sağlıklı alternatifler sunuyor. Zorlu’da keyifli atmosferiyle misafirlerini ağırlayan Fauchon Paris, özel reçeteli yemekleri, damaklarda lezzet hazzı yaratan tatlıları ve rengârenk kokteylleriyle güzel havanın tadını özel lezzetler eşliğinde çıkarmak isteyenleri bekliyor.

        VİZYON

        ‘Kung Fu Panda 3’ huzurlarda

        Animasyon serisi Kung Fu Panda’nın 3’üncüsü huzurlarda: Po’nun kayıp olan panda babası ortaya çıkınca tekrar bir araya gelirler. İkili yeni pandalarla tanışmak için gizli panda cennetine doğru yola çıkarlar.

        ‘Ölüm ve Ötesi’ gizemi

        Oyuncu Anna Fritz’in ani ölümü şok etkisi yaratır.Ölü bedeni hastane morguna getirildiğinde, hasta bakıcı olarak çalışan Pau bu fırsatı değerlendirmek ister ve kadının resmini çekip arkadaşlarına gönderir...

        ‘Mükemmel Bir Gün’ olacak!

        Yıl 1995, Balkanlar’da savaş günleri. Gönüllü yardım ekibi, su kaynaklarını kirleten irice bir cesedi büyük bir kuyudan çıkarmaya uğraşmaktadır. Tek engelleri ise ceset değil, mantıksızlıktır.

        Aksiyona hazır ol ‘Kod 999’

        Bir çete ve görevini kötüye kullanan polis memuru ortak bir plan yapar. Hedefleri başka bir polisi ortadan kaldırmaktır. Böylece önlerinde, ülkenin diğer ucuna gerçekleşecek sevkıyatı engelleyecek hiçbir engel kalmayacaktır

        SAHNE PERFORMANS

        ■ Kubilay QB Tunçer’e Merlin Ödülü kazandıran, bolca komedi ve sürpriz barındıran sihirbazlık gösterisi; 19 Mart, 9 Nisan, 30 Nisan ve 21 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM Stüdyo’da olacak. Ustalık düzeyindeki sihir oyunlarının en önemli özelliği, seyirciye çok yakın bir mesafede sunuluyor ve onların katılımıyla gerçekleşiyor olması.

        ■ Sahibi tarafından takside unutulan bir sardunya çiçeğinin öyküsünü dinlemeye ne dersiniz? Kendi gibi unutulmuş birçok farklı eşya ile yaşamaya ve onları tanımaya başlayan sardunyayı yeni arkadaşlıklar ve sürprizler beklemektedir. Çocuk edebiyatının tanınmış yazarlarından Sevim Ak’ın aynı adlı hikâyesinden uyarlanan Kayıp Eşya Bürosu - Obje Tiyatrosu, 20 Mart Pazar günü, 14.00’te İstanbul Oyuncak Müzesi’nde...

        ■ Anavarza Çocuk Tiyatrosu, Nedim Saban’ın yazıp yönettiği Bal Arıları ve Hınzır Ayı adlı oyun ile 20 Mart tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak.

        ■ Santral Kumpanya, yeni nesil ve özgün komedi oyunları ile Adana seyircisini güldürmeye gidiyor. Kumpanya, 20 Mart Pazar günü Kaktüs Sanat Merkezi’nde seyirci ile buluşacak. Saat 14.00’te aşkın komik hallerinin konu alındığı Aynı Aşkın Laciverdi (Bir Aşk Söyleminden Parçalar) adlı oyunu, saat 19.00’da ise olayların düğünde geçtiği tek perdelik güldürü Gençler Masası adlı oyunu sahneye koyacak.

        SERGİ

        ■ Bahar Yürükoğlu, Murat Akagündüz ve Şener Özmen’in işlerinden oluşan sergi 24 Mart–15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Arter’de yer alıyor. Bahar Yürükoğlu Devridaim isimli sergisinde, 2015’te Kuzey Kutbu’na yaptığı seyahatlerdeki deneyimlerinden hareket ediyor. Yürükoğlu’nun, Arter’in giriş katındaki sergisi, doğal ile yapay arasındaki çizginin bulanıklaştığı yerleştirme, video ve fotoğraflardan oluşuyor. Murat Akagündüz’ün Vertigo isimli sergisinde, sanatçının yeryüzündeki dağ zirvelerini, Google Earth görüntüleri üzerinden tuvale aktardığı beyaz üzerine beyaz serisi gösteriliyor. Şener Özmen’in Filtresiz başlıklı sergisi ise sıcak iklimlerde yaz gecelerini açık havada geçirmek için kullanılan, ‘taht’ adı verilen platformlar etrafında şekilleniyor.

        ■ Metafizik resim akımının öncüsü, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico, Dünyanın Gizemi ile Türkiye’deki az sayıda, bilinçli ve sürekliliği olan koleksiyonların en önemlilerinden biri üzerinden, koleksiyonerliğin izini süren ve tematik bir seçkiyle hazırlanan Anı ve Süreklilik, Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki 1 Mayıs tarihine kadar Pera Müzesi’nde görülebilecek.

        ■ Disiplinlerarası sanatçı Taylan Mintaş’ın BAK! adlı sergisi 19 Mart’ta Arnavutköy Joint Idea’da sanatseverleri bekliyor. Seyircileri şaşırtacak malzemelerle üretilmiş eserlerin geliri Mintaş’ın 2012’de başladığı Sessizliğin Kardeşleri adlı belgeselin tamamlanması için kullanılacak.

        ■ Ressam Tülin Kanun’un 50 anaokulu öğrencisine atölyesinde gönüllü verdiği eğitimin meyvelerini aldı. Miniklerin yaptığı eserler 23 Mart saat 18.00’de Beylerbeyi Sarayı’nda “Gelecek Benim” adlı sergide sanatseverlerle buluşacak. Sergiden elde edilecek gelir Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ 3. İstanbul Tasarım Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ‘Biz İnsan Mıyız? Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl’ başlığıyla, Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde 22 Ekim - 4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bienale katılmak isteyenlerin iki dakikalık videolarını göndermeleri için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2016 olarak belirlenmiş. Açık çağrı video başvurularıyla ilgili detaylı bilgilere bizinsanmiyiz.iksv.org/acik-cagri adresinden ulaşılabilir.

        ■ Gap, amatör gruplara destek vermek amacıyla mağazalarını müzisyenlere açıyor. 1969 yılında hikâyesine sadece jean ve plak satarak başlayan Gap, genlerindeki müzik bağlılığını Gap Canlı! Müzik Canlı! ile güçlendiriyor. Kendini tanıtmak isteyen gruplar gap.com.tr/gapcanlimuzikcanli sitesinden başvuru yaparak Gap mağazalarındaki akustik performanslarla seslerini daha çok kişiye duyurabilecek.

        ■ Bilet sırası beklemeye hazır mısınız? İstanbul Film Festivali, 35. yılında 187 uzun metrajlı, 10 kısa ve 24 deneysel filmle dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, Türk sinemasının yeni keşiflerinden iz bırakan filmlere zengin programıyla karşımızda. 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin toplam 221 filminin gösterileceği festivalde söyleşiler, sinema dersleri, konserler de yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ