Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğu Karadeniz'in gölleri büyülüyor
        1

        Ordu

        Son yıllarda turizm potansiyelini artıran Ordu'da, valiliğin başlattığı "Hedef Bir Milyon Turist Projesi"nde göller de tanıtımda ön plana çıkıyor.

        2

        Türkiye'nin "36'ncı Tabiat Parkı" konumunda olan Gölköy ilçesindeki Ulugöl, şehrin önemli turistik alanları arasında ön sıralarda yer alıyor.

        3

        Giresun

        Doğu Karadeniz'de keşfedilmeyi bekleyen turizm cenneti Gölyanı Yaylası, gölü, otantik yayla evleri ve doğal güzelliğiyle dikkati çekiyor.

        4

        Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü sınırları içerisinde bin 530 metre yükseklikte yer alan gölün etrafını çevreleyen çimenler, sarı ve mor renkteki zifin çiçekleri ile orman gülleri, eşine az rastlanır bir görüntü oluşturuyor.

        5

        Trabzon

        Kent merkezine 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre mesafede, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikteki Uzungöl, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin büyük çoğunluğu dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü, temiz havası, dere ve gölüyle doğa harikası yeri ziyaret etmeden dönmüyor.

        6

        Rize

        Doğu Karadeniz'i ziyaret eden doğa tutkunları, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Verçenik Yaylası ve çevresindeki göllerin eşsiz manzarasında yürüyüş yapma imkanı buluyor.

        7

        Kaçkar Dağları'ndaki yayla ve göllere ilgi her geçen yıl artıyor. Doğal güzelliğiyle dikkati çeken Verçenik Dağı'nın çevresinde irili ufaklı çok sayıda göl bulunuyor.

        8

        Verçenik Gölü'nün yanı sıra Buzlu Göl, Adalı Göl, Kara göller, Kapılı göller, Atmeydanı, Tatos, Sarinçof ve Çermeşk gölleri bunların arasında en çok bilinenleri.

        9

        Artvin

        Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, baharla birlikte ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

        10

        Doğu Karadeniz'in saklı cennetlerinden biri olan göl, muhteşem güzelliğinin yanında çevresindeki zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğiyle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

        11

        Kar manzaralı dağların arasındaki Karagöl, baharda ağaçların yeşermesiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği göl, konuklarına her mevsim ayrı güzellik yaşatıyor.

        12

        Gümüşhane

        Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Karadeniz Bölgesi'ndeki turizm hareketliliğinden Gümüşhane'nin de pay alması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

        13

        Kentin doğal güzellikleriyle mükemmel potansiyele sahip olduğuna işaret eden Yavuz, Zigana Dağı'nda bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı,

        14

        Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Altınpınar Limni Gölü ve Trabzon sınırına yakın Çakırgöl'ün, muazzam bir nimet olarak nitelendirebilecek güzellikte olduğunu vurguladı.

        15

        Bayburt

        Karadeniz'in son durağı ve Doğu Anadolu'nun girişinde yer alan tarih, kültür ve doğanın iç içe yaşandığı Bayburt, ilkbahardaki güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

        16

        Türkiye'nin en küçük şehirlerinden biri olan, yüzölçümünün yüzde 8'i ormanlarla kaplı kentin ender doğal sarıçam ormanlarından biri olan Yakupabdal Tabiat Parkı, şehir yaşamının günlük karmaşasından uzak ve dingin bir yaşam alanı isteyenlere yeşil ve mavinin eşsiz tonlarıyla huzurlu bir ortam sunuyor. (AA)

        17
        18