Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Derhal bırakmanız gereken 20 güzellik hatası
        1

        Güzellik hakkında her gün yeni bilgiler öğrenmek, gelişmeleri takip etmek konusunda büyük bir heves duyarken, kaçırdığınız bir şeyler olduğunu hiç düşündünüz mü? Yapılan bir hata, tekrarlandıkça alışkanlık haline geliyor. İşte güzellik konusunda en çok yapılan 20 hata!

        1- Makyaj fırçalarını yıkamamak

        Birçoğumuz bu hataya düşüyor. Hatta fırçaları yıkamadan pratik bir şekilde anında kullanıma hazırlayan (Dikkat edin temizleyen demiyoruz) losyonlar da piyasada satılıyor. Temizlenmeyen fırçalar renkleri deforme ediyor. Bir de işin sağlık boyutu var. Özellikle temizlenmeyen fondöten fırçaları ciltteki bakteri, mikrop gibi organizmaları defalarca yüzünüze, oradan tekrar fırçaya taşınıp durmasına sebep oluyor.

        2

        2- Bronzer'ı tüm yüze uygulamak

        Eğer tamamiyle bronzlaşmış görünmek istiyorsanız, bronzer ile tüm yüzünüzü boyamak en büyük hata. Boynunuz ve saç dipleriniz zaten sahteliği ele verecektir. Bronzer'dan maksimum etki almak için, burun köprünüze, elmacık kemiklerinizin üst noktalarına, çenenize yani yüzün yüksek yerlerine uygulayın.

        3

        3- Fondöten rengi seçerken elin üstünde deneme yapmak

        Birçok mağaza görevlisi bile bu hatayı yapıyor ama siz asla yapmayın. Çünkü ilk bakışta bile elinizin üzerindeki ten rengi ile yüzünüzün aynı renkte olmadığını görebilirsiniz. Fondöten rengi denerken çene kemiğinizde deneme yapın. Boynunuzla uyum sağlayan renk size uygundur.

        4

        4- Makyaj ile uyumak

        Kendinize, cildinize, cilt güzelliğinize ve yaşlılığınıza dahi yapabileceğiniz en büyük kötülük bu, biliyorsunuz değil mi? Ama yine de yapıyoruz... Birçok kozmetik markasının makyaj temizleyici ıslak mendilleri var artık. En azından bu ürünleri kullanarak yüzünüzü temizleyip ondan sonra uyumak için kendinizi zorlayın.

        5

        5- Concealer'ı yanlış uygulamak

        Sadece koyu bölgelere uygulamak mantıklı gibi gelse de, alt kirpik çizginizden aşağı doğru bir ters üçgen çizmeye gayret edin. Bu şekilde geniş bir aydınlık alan yaratmak daha doğal görünecektir.

        6

        6- Dudak kalemini yalnızca çerçeve çizmek için kullanmak

        90'larda kalan dudak kalemini çerçeveleme alışkanlığını tekrar günümüze taşımayın. Dudak kalemini sadece kenarlara uygularsanız, rujunuz yok oldukça ağız kenarınızda kocaman bir çizgi kalır. Bunun yerine dudak kalemi ile dudaklarınızın üzerini de doldurun, sonra ruju üstüne uygulayın.

        7

        7- Her gün suyla çıkmayan rimel kullanmak

        Eğer yüzücü ya da dansçı değilseniz, terlemiyor su ile çok temas etmiyorsanız, bu ürünü kullanmayın. Su ile akmayan maskaralar gözleri kurutur. Ayrıca çıkarması da zor olduğu için, gözleri kirpikleri fazlaca ovalamaya sebep olur. Göz çevrenizi ovalamak, hırpalamak, göz kenarlarını yaşlandırır, ayrıca kirpikleri de döker.

        8

        8- Oje bazını atlamak

        Eğer neden evde yaptığınız manikürlerin, manikürcüde yapılmış olanlara göre daha az dayandığını merak ediyorsanız, sebebi oje bazı kullanmıyor olmanız. Bir oje bazı (Base coat) edinip mutlaka her ojeden önce tırnaklarınıza uygulayın.

        9

        9- Yanlış allık türünü kullanmak

        Eğer allık sürdüğünüzde yanaklarınız hiç de doğal bir pembeliğe sahipmiş gibi görünmüyorsa, sebebi yanlış allık türü tercih ediyor olmanız. Toz/pudra allıklar daha uzun süre dayansa da, krem allıklar uygulandıklarında daha doğal bir sonuç bırakırlar. Ayrıca yağlı cildiniz varsa, özellikle yazın krem allıkları tercih etmeyin. Toz allıklar da kuru ciltler için pek uygun değil.

        10

        10- Çok fazla fondöten uygulamak

        Eğer cildinizde müthiş bir bozukluk saklamaya çalışmıyorsanız, yüzünüzün tamamına fondöten sürmeniz için bir sebep yok. Fondöteni tüm yüzünüze sürdüğünüzde simanız maske gibi görünür. Bunun yerine sorunlu olabilecek bölgelere, mesela T bölgenize, burun kenarındaki kızarıklıklara ve göz altınıza uygulama yaparak, cildinizde nefes alacak bölgeler bırakın.

        11

        11- Simli farlar ile göz bazı kullanmamak

        Simli farların göz altlarınıza ve hatta elmacık kemiklerinize bile dökülmesinden şikayet ediyorsanız, yanlış uygulama yapıyorsunuz demektir. Simli farları ya da glitter'ları kullanmadan önce mutlaka bir göz bazı uygulayın. Eğer göz bazınız yoksa nemli bir fırça ile tampon hareketlerle göz kapaklarınıza uygulayın.

        12

        12- Concealer kullanmamak

        Yüzünüze uyguladığınız fondöten ya da BB-CC krem gibi ürünlerle, göz altı morluklarınızı, kızarıklıklarınızı kapatabildiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Makyaj çantanızda mutlaka bir concealer olması lazım. Concealer'sız uygulamalarda, ışık altında sorunlu bölgeler oldukça belli olur.

        13

        13- Kirpikleri maskara sürülüyken kıvırmak

        Kirpik kıvırıcısını rimelli kirpiklere uygulamak en büyük hatalardan biri. Bu hata kirpiklerinizin kopmasına neden olur.

        14

        14- Allığı yanaklara direkt sürmek

        Allığı yanaklara öylesine ezbere sürmek pek akıllıca bir yöntem değil. Allık sürmeden önce gülümseyin ve yanaklarınızda kabarıklaşan yanak elmalarından kulaklarınıza doğru uygulayın.

        15

        15- Eski ojelere aseton eklemek

        Eskimiş ojeleri aseton ekleyerek, yenilemeye çalışmak birçok kişinin düştüğü yanılgılardan biri. Birincisi bu ojeyi inceltmez, aksine yapısını bozar. Pişmiş çorbaya su katarak çoğaltmaya çalışmak gibi düşünün bunu. Çorbanın kıvamı nasıl bozulacaksa, ojenin formülü de bozulur. Aseton oje çıkarmaya yönelik kimyasal içerir, bu kimyasallar da doğal olarak ojeyi bozar.

        16

        16- Yanlış ışıkta makyaj yapmak

        Direkt ışık alan bir ortamda alışık olduğunuz makyajı yapın, normalde ne çok hata yaptığınızı göreceksiniz. Hatta en temel uygulama olan fondötende bile yüzünüzde ala bula yerler olduğunu keşfedebilirsiniz. En iyi sonucu yüzünüze direkt ışık veren ama sizi terletmeyecek bir ortamda makyaj yapmak.

        17

        17- Makyaj malzemelerini ömürsüz sanmak

        Lisede aldığınız farı hala kullanabilmekle övünüyorsanız hatalısınız. Kozmetik ürünlerinin ömürleri vardır ve bunlar kutularda yer alan simgelerde yazar. Koleksiyon yapma uğruna elinizde fondötenler, farlar, rujlar biriktirenlerdenseniz, işin mantığına aykırı bir uğraş içindesiniz diyebiliriz.

        18

        18- Yanlış tonda concealer uygulamak

        Concealer ile aydınlık görünmek uğruna cildinize olduğundan açık renkte concealer uyguluyorsanız, hemen uygun bir tonda edinmenizi öneriyoruz. Açık renkte ya da olduğundan koyu renkte concealer uygulamak, saklamaya çalıştığınız şeyleri daha da belirginleştirmeye neden olur. Concealer ile fondöteni aynı tonda, fondöteni de cildinizle aynı tonda seçin.

        19

        19- Maskaranın içine fırçayı sokup pompalamak

        Birçok kişide hatta belki kendinizde bile bu harekete şahit olabilirsiniz. Fırça rimelden çıkarılır sonra da fırça tekrar rimele sokulup pompalanır. Bu rimelin içine hava soktuğundan, rimelin kurumasına sebep olur. Bu ileri geri pompalama hareketi yerine, fırçayı rimelin içindeyken pompalamadan sağa sola hareket ettirin.

        20

        20- Fondöten öncesi yanlış yüz bazı kullanmak

        Eğer fondöteniniz su bazlı bir ürünse, silikon içerikli bir yüz bazı (Primer) kullanmamalısınız. Kullandığınız içeriklerin birbirine uyumlu olmasına dikkat edin. Su bazlı ürünlerle su bazlı olanları kullanın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ