Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bitlis'te 10 yıl uğraşıp tekne yapan baba-oğul
        1
        2
        3

        YAPIMI BİR AYDAN FAZLA SÜRDÜ! İŞTE SON HALİ

        ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan Adam Koekkoek, evinin garajında kano yaptı.

        127

        EVİNİN BAHÇESİNDE YAPTI! 10 YIL UĞRAŞTI VE...

        Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yaşayan Nahit Eyigün, oğlu Talha ile birlikte 10 yılda tekne inşa etti.

        128

        DHA'nın haberine göre teknenin boyama ve motor aşamasının kaldığını belirten Eyigün, "Oğlum 13 yaşındayken başladığımız tekne yapımının sonuna geldik. Teknemiz yaklaşık 1.5 ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğunda, 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak kapasitede. Vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölü'ne indireceğiz" dedi.

        129

        Tatvan Feribot İşletmesi Müdür Vekili, elektrik-elektronik mühendisi 48 yaşındaki Nahit Eyigün, 10 yıl önce tekne yapımına başladı. Oğlu Talha ile birlikte evinin damında başladıkları tekne yapımına evin bahçesinde devam etti.

        130

        Aldığı maaşla tekne yapımı için malzeme aldığını söyleyen Eyigün, "Tekne yapımına 2007 yılında bir kano hevesiyle başladık. Biz ilk kanoyu evimizin salonunda yaptık. Daha sonra oğlumla beraber Trimaran tekneyle ilgili fizibilite çalışması yaptık. 2 yılımız Trimaran tekneleri araştırmakla geçti.

        131

        Daha sonra tamamen tekneye odaklandık. Tekne yapımına başladığımızda oğlum 13 yaşındaydı. Şimdi oğlum 23 yaşında ve İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi. Oğlumun bu teknedeki emeği çok büyük" dedi.

        132

        VİNÇLE VAN GÖLÜ'NE İNDİRİLECEK

        Eyigün'ün oğlu Talha ise babasına çok destek olduğunu belirtek, babasının işte olduğu zamanlarda kendisinin tekne yapımıyla uğraştığnı söyledi. Eyigün, "İlk başladığımız zamanlar cevrede bu kadar ev olmadığı için sahile taşıma konusunda pek bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşündük. Ancak şimdi vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölü'ne indireceğiz"dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ