"Başka erkekle yattım dedi, öldürdüm"
Bursa'da vahşet!
Bursa'da 4 yıllık eşi Meryem Belen'i, cep telefonunda bir erkekten gelen mesajı gördükten sonra çıkan tartışmada öldüren Kurtuluş Belen, "Babasının evine dönen karımla konuşmaya gittim, sen erkek misin ben Rıdvan'la yattım deyince gözüm döndü, öldürdüm" dedi. Katil koca, son 24 saatte eşiyle birlikte olmadığını belirtirken, kadının ölüm raporunda, üzerinde bir erkeğe ait sperm olduğu anlaşıldı. Mahkeme, genç kadının telefonundaki 54 mesajın da incelenmesine karar verdi.
Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)
Kanlı olay, Bursa'nın Mustaakemalpaşa ilçesine bağlı Karalar köyünde 4 ay önce yaşandı. Kaçarak evlendiği Kurtuluş Belen (27) ile bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan bir çocuk annesi Meryem Belen (20), tartıştığı kocasını terk edip, baba evine döndü. Öfkeli koca, gece yarısı kapısına dayandığı kayınpederinin evinde eşini dört bıçak darbesiyle öldürdü. Tutuklanan Kurtuluş Belen, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayın nedeninin eşinin telefonuna bir erkekten gelen mesaj ve eşinin sözleri olduğunu iddia etti.
SON 24 SAAT KARIMLA YATMADIM
"Kasten adam öldürmek" suçundan ömürboyu hapis cezası istemi ile hakim önüne çıkan bir çocuk babası Kurtuluş Belen (27), eşi Meryem Belen'le (20), aynı madende çalıştıklarını belirterek, "Eşim ile Rıdvan denen kişi arasında bir şeyler olduğu kulağıma geliyordu. Eşime sormama rağmen bir şey yok diyordu. Cep telefonunda bir erkeğin mesajını gördüm. Aramızda tartışma oldu. Ailesinin yanına döndü. Son defa görüşmek için evlerine gittim. Meryem ile evin bahçesinde buluştuk. Kendisinden af dilemesini beklerken, senden koca olmaz, Rıdvan'la birlikte oldum deyince kendimi kaybettim. Yanımdaki bıçağı çıkarıp rastgele salladım. Bir anda pişman olup kendimi bacağımdan yaraladım" dedi.
Mahkemeye ulaşan ölüm raporunda Meryem Belen'de sperm bulgusuna rastlanması üzerine, Hakim Nazım Özsoy, Kurtuluş Belen'e "Eşinle kavga ettikten sonra ilişkiye girdin mi" diye sordu. Belen, olay tarihinde ve bir gün öncesine kadar eşi ile ilişkiye girmediğini belirtti. Mahkeme, genç kadının cep telefonundaki 54 mesajın incelenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.