Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çete lideri profesör adliyede

        Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin gözaltına alınan ve aralarında örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Prof. Dr. Uğur Y'nin de bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

        Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından 7 kişiden 3'ü daha serbest bırakıldı.

        SÜ Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Y'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi ise Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi.

        Polis, SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde hastalara takılan ortopedi cihazlarının uluslararası standartlara uygun olmadığı, gerçeklerinin yerine fason cihazlar kullanıldığı bilgisi üzerine harekete geçmiş, incelemelerin tamamlanmasının ardından iki gün önce Konya merkezli 3 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında medikal firma yetkilileri ve çalışanlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

        Örgüt elebaşı Prof. Dr. Uğur Y. olduğu öne sürülmüş, Hindistan'dan getirilen tıbbı cihazların, Konya'daki bir tornacıda elden geçirildiği ve söz konusu cihazların hayır işinde kullanılacağı belirtilerek, sanayide yaptırıldığı iddia edilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ