Korkunç cinayetin perde arkası
"Rüyamda şeytan bana göründü ve annemi öldürmemi emretti. Ben de öldürdüm"
Çelişkili ifadelerden şüphelenen polis Başak Aydıntuğ'u gözaltına aldı. Aydıntuğ, önce soğukkanlılıkla sorulara cevap verdi. Ancak polis sorguya devam edince cinayeti itiraf etti. Genç kız ifadesinde, “Rüyamda şeytan bana göründü ve annemi öldürmemi emretti. Ben de öldürdüm" dedi.
Genç kızın ifadesine göre olay şöyle gelişti: Annesi ile gece geç saatlere kadar tartışan Başak, daha sonra mutfaktan aldığı et doğrama satırı ile talihsiz kadının üzerine yürüdü. Prof. Aydıntuğ’un direnmesi üzerine, ana kız arasında ölümüne bir boğuşma yaşandı. Ancak Aydıntuğ, mücadelede yenildi ve yere yığıldı. Korkunç cinayeti işleyen Başak, kendisini de birkaç bıçak darbesi ile yaralamaya çalıştı. Genç kız, bir süre bekledikten sonra, polisi arayarak “Evimize hırsız girdi, çabuk yetişin" diyerek yalan ihbarda bulundu. Eve gelen polislere ise “İri yarı bir hırsızla boğuştuk” dedi.
TUTUKLANDI
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince öğleden sonra Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Başak Aydıntuğ, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver tarafından sorgulanan Aydıntuğ, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Ankara Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşına çıkartılan Aydıntuğ, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KIZIYLA YAŞIYORDU
Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2003-2005’te Dekan Yardımcılığı görevinden sonra, İbn-i Sina Hastanesi İç hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak görevini sürdüren Prof. Ayşe Olcay Tiryaki’nin eşinden 3 yıl önce boşandığı ve kızıyla birlikte yaşamaya başladığı öğrenildi. ABD ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde konferanslar veren Aydıntuğ’un, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’ndan ödülleri var.