Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'ndan kimsesiz hayvanlar için örnek proje

        Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı geliştirdiği projeyle çok sayıda hayvanın hayatını kurtarmayı hedefliyor.

        Yedikule'deki merkezinde 3000 köpek ile 95 engelli kediye ev sahipliği yapan barınak, 5 yıl sürecek bir kampanya başlattı. Sokaklarda yaşamını sürdüremeyen felçli, kör, bacaksız, kanser hastası, yavru, hamile hayvanların da barındığı merkezin geliştirdiği proje şöyle: Toplanan pet şişeler, kapaklar, metal kutular anlaşılan geri dönüşüm firması tarafından değerlendiriliyor ve karşılığında barınağa mama ile tedavi giderlerinde katkı sağlanıyor.

        'ÇOMAR DİYOR Kİ'

        Geri dönüşüm kampanyasının bir diğer önemli özelliği de atıkların geri dönüşümü sayesinde çevrenin korunması. Sloganı 'Çomar Diyor Ki' olan kampanya tüm vatandaşların, okulların, kamu ve özel kurumların, AVM'lerin, spor merkezlerinin katılımına açık.

        yedikulebarinak@gmail.com adresine mail atılarak ya da 02126335857 numaralı telefon aracılığıyla bilgi alınarak kampanyaya herkes katılabiliyor. Ayrıca, sürekli olarak eski gazete, makarna, süt, mama ihtiyacı olan barınak ziyaret edilerek de atıklar yetkililere teslim edilebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ