Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Yatın sigortası yurtdışında da geçerli - Sigorta Haberleri
        .png
        .png

        Tekne sigortalarının sadece karasularında değil yabancı ülke karasularında da geçerli olduğunu ifade eden Anadolu Sigorta Nakliyat Sigortaları Müdürü Mustafa Alperdem, bu sigortayı yaptıranların teminat dışı kalma hallerine dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Alperdem sorularımıza şu cevapları verdi:

        -Tekne/yat sigortasınıkapsamı nedir? Tekne motorunu ve makineleri kapsar mı?

        Gezinti tekneleri dünyada kabul görmüş standart teminat paketleri ile sigortalanıyor. Gezinti tekneleri hem denizde seyir halindeyken hem de karada beklerken hata bakım oranım sırasında da teminataltındadır. Deniz, göl ve nehirgibi suların riskleri ile teknenin batması, başka bir tekne ile çarpışması ve bu çarpışma sonucu karşı tekneye hatta karşı teknedeki yolculara verilecek zararları da teminat altına alıyor. Bunun dışında yangın, yıldırım, deprem, infilak, fırtına gibi doğal afetler yanı sıra teknenin ve botun çalınması, kötü niyetli hareketlerve motor ve makine aksamından kaynaklıtekneye gelebilecek zararlarteminat altındadır.

        REKLAM

        -Teknedeki yolcular sigortalı mı?

        Teknedeki yolcular teminat dahilindedir.

        -Doğal afetlerin tümü teminat altında mıdır?

        Evet tamamı teminat altındadır. Özellikle son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan fırtına şimşek ve deprem gibi risklerin sonucunda özellikle Bodrum ve Marmaris tarafındameydana gelenhasarlar sigortalılarda sigorta bilincinin oluşmasını sağladı.

        ANAHTAR KAYBOLURSA KARŞILIYOR

        -Denizin ortasında tekneniz arızalanırsa sigorta şirketi tarafındankurtarılıyor mu?

        Eğer tekneniz denizin ortasında atıl kalırsa kurtarılması teminat dahilindedir. Bunun yanında tekneniz hasar alırsa otelde konaklama hatta tamirat yapıldıktan sonra geriye dönüşte demirleme masrafları, kaybolduysa anahtarın temini konusunda da ek teminat veriliyor.

        Türkiye karasulara dışındaki arıza ve hasarlar sigorta kapsamında mıdır?

        REKLAM

        Poliçe üzerinde belirtildikten sonra yurtdışındaki olası riskler de tamamıylateminat dahilindedir.

        YETERLİ GÜVENLİK ÖNLEMİ DE ALINMALI

        Hangi hallerde teminat dışı kalınır?

        İlki sözleşmenin yerine getirilmemesi. Ehliyetsiz bir kişinin tekneyi kullanması, teknenin denize elverişliliğinin sağlanmamış olması ve yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması sözleşme şartlarının yerine getirilmemesi olarak sıralanabilir. Ağır hava nedeniyle teknenin makine ve motorundaki arızalar ile sigortalının kişiseleşyaları teminat haricidir. Bunlardan bazıları ek teminat ile teminat altına alınabilir.

        Anadolu Sigorta'nın tekne sigortaları ve su araçlarıbranşındaki yeri hakkında bilgi alabilir miyiz?

        Anadolu Sigorta 95 yıldır tüm sigorta branşlarında teminatveriyor. Su araçları branşı da bu araçların içinde. Uzun yıllardır bu alanda lideriz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ