Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İşte merakla beklenen Tatbikat Camii

Giriş: 22.10.2015 - 15:22 | Güncelleme:

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2012'de yıkılan camiinin yerine yapılan İlahiyat Fakültesi Camii'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı

Serhan SEVİN/HABERTURK.COM

ssevin@haberturk.com

Üsküdar'da yapımı tamamlanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nin açılışı yapıldı. Dört katlı olan camiinin proje müdürü Bayram Saraçoğlu Tatbikat Camii hakkında bilgiler verirken camiinin 21 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti. 1100 metre karesinin camii, 8500 metre karesinin otopark ve geri kalan kısmın derslik, konferans salonu, kafeterya olarak kullanılacağını söyleyen Saraçoğlu 'Bu nedenle buraya sadece bir camii olarak değil, bir eğitim merkezi olarak bakıyoruz' dedi.

'Camii ve minareler çelik konstrüksiyon üzerine, yaklaşık 500  ton çelik kullanılarak inşaa edilmiştir' diyen proje müdürü Bayram Saraçoğlu 'Camiinin dış kısmı prekast, iç kısmı ise ahşap kaplama. Kubbede Osmalıdan esinlenilmiş fakat Selçuk mimarisinden de yansımalar görebilrsiniz. Camimizde açık alanları da hesaba katarsak aynı anda 10 bin kişi, sadece kapalı alanları kullanırsak 4500 kişi aynı anda namaz kılabilir. Yarın cuma namazı ile birlikte açılışımızı geçekleştireceğiz' diye konuştu.

Yeniden yapılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan Cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak da ilk cuma namazında camideydi.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Yapanlardan Allah razı olsun.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
çamlıca camiside böyle modern olsaydı.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 33 -33
Camiden başka her şeye benziyor yazık harcanan paraya
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
36 0 +36
Çok güzel olmuş. Yapanların eline sağlık