Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Zendaya hayranlarına şok: Herkes onu başrol sandı! - Magazin haberleri
        1

        Frank Herbert'in eserinden uyarlanan 'Dune' filmi sinemaseverlerle buluştu. Gösterime giren filmin galaları da Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yapıldı.

        2

        Ancak yapılan etkinliklerde ya da basın toplantılarında öne çıkan isimlerden biri de oyuncu Zendaya oldu. Amerikalı aktrisi görenler onun Timothee Chalamet ile başrolü paylaştığını düşündü.

        3

        FİLMDEKİ ROLÜ SADECE 7 DAKİKA

        26 yaşındaki Zendaya'nın hayranları da koşar adım sinema salonlarının yolunu tuttu. Ancak gerçek, onları hayal kırıklığına uğrattı. 2 saat 35 dakika uzunluğundaki filmde ünlü yıldızın perdede göründüğü süre sadece 7 dakikaydı.

        Zendaya hayranlarını şoka uğratan bu gerçek ortaya çıkınca da sosyal medyada konuyla ilgili görüşler yağmaya başladı.

        4

        "EKİP ARKADAŞLARINDAN ROL ÇALMIŞ"

        Ünlü oyuncunun bir hayranı "Filmin jeneriği bile Zendaya'nın perdede göründüğünden daha uzun sürüyor!" diyerek görüş bildirdi. Tam adı Zendaya Maree Stoermer Coleman olan genç yıldızın bir başka takipçisi de sadece 7 dakika görünmesine rağmen Zendaya'nın diğer ekip arkadaşlarından rol çaldığını savundu.

        5

        Zendaya'nın yanı sıra Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir ekip rol alıyor. Frank Herbert'in eserinden uyarlanan Dune ülkemizde Dune: Çöl Gezegeni adıyla gösterime girdi. Herbert'in eseri, daha önce 1984 yılında David Lynch tarafından sinemaya uyarlanmıştı.

        6

        'DUNE' FİLMİNİN KONUSU NE?

        Filmin konusuna gelirsek: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir.

        Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ