Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 'Zeytinyağı anne sütüne eşdeğerdir'
        1

        Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 15. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen panelde konuşan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, zeytinyağının anne sütüne yakın bir gıda maddesi olduğunu söyledi.

        2

        Panelde konuşan ünlü Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, zeytin cenneti olan Türkiye'de 178 milyon zeytin ağacı bulunduğunu belirterek, "Zeytinyağı bizim memleketimizin en büyük nimetlerinden bir tanesidir.

        3

        Zeytinyağı neredeyse anne sütüyle eşdeğer özelliklere sahiptir. Sağlıklı yaşamak için zeytinyağını bol bol tüketmemiz lazım. Ama karbonhidratlardan, tatlılardan ve tahıllardan uzak durmamız lazım.

        4

        Zeytininin kıymetini bilelim. Zeytinyağının kıymetini bilelim. Zeytin ağacı yüzlerce yıl yaşar.

        5

        Sizden hiçbir şey istemez. Ama size zeytin, zeytinyağı ve yaprak vermeye devam eder. Şifalı yaşamak için zeytinyağı şarttır” dedi.

        6

        Aktaş’a fahri hemşehrilik beratı veren Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uyasal, “Amacımız, bütün vatandaşların zeytinyağımızın farkına varmasıdır.

        7

        Onun için ne kadar faydalı bir besin kaynağı olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Zeytin üreticisi bir bölgedeyiz. Bu bizim kültürümüz.

        8

        Tüketimin artması bizim için olmazsa olmazdır. Bunun için bu panel çok yararlı oldu.

        9

        Dr. Ümit Aktaş’a çok teşekkür ediyoruz. Onu hemşehrimiz yaptık. Bugün kendisine hemşehrilik beratını verdik” dedi.